Cheeseburger Μπόμπες!!


Φτιάξτε στα παιδιά σας αυτά τα burgers το ΣΚ, τηγανίστε και πατάτες και παίξτε ότι είστε σε φαστφουντάδικο. Απολαύστε μαζί μία ταινία τρώγωντας τα burgers. Φυσικά είναι ιδανικά και για παιδικό πάρτυ ή για μπουφέ σε γιορτές.


ΥΛΙΚΑ...

1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
Τυρί κρέμα 1/3 φλιτζανιού
1κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κ.γ. κίτρινη μουστάρδα
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
1 ασπράδι αυγού
1/2 ζύμη για πίτσα (η συνταγή στις Μούμιες για παιδικό πάρτυ) χωρισμένη σε 10 μπαλάκια.
150 γρ τυρί τσένταρ, κομμένο σε 10 τετράγωνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά, το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να ψηθούν. Στραγγίζουμε το λίπος.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα,την κέτσαπ, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τη μουστάρδα και τη σάλτσα Worcestershire. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το τυρί κρέμα να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε και το ασπράδι και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης αρκετά λεπτό. Βάζουμε στο κέντρο 2 κ.σ. από το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε 1 τετράγωνο από το τυρί. Τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τον κιμά και το τυρί σφιχτά ώστε να σφραγίσουν οι άκρες.

Βάζουμε τα cheeseburgers μας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Η πλευρά που έχουμε ενώσει τη ζύμη μας για να κλείσουν τα μπέργκερ μας να είναι προς τα κάτω. Τα βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία 180. Ψήνουμε για 13-16 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με προσοχή γιατί το περιεχόμενο θα είναι πολύ καυτό!
Καλή επιτυχία!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η δόση είναι για 10 μέτρια cheeseburgers. Μπορείτε να φτιάξετε τη διπλάσια ποσότητα - με όλη τη ζύμη και διπλάσια ποσότητα υλικών- και να τα αποθηκεύσετε έτοιμα για ψήσιμο στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.