"Ίσως ναι... ίσως όχι", της Μαρίας Λακουμέντα, συνέντευξη και διαγωνισμός


Αγαπώ την λογοτεχνία και πάντα ήθελα να έχω πολλά βιβλία, μία μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλία. Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα ιδιαίτερο βιβλίο. Η συγγραφέας, κυρία Μαίρη Λακουμέντα, θα ήθελε να προσφέρει ένα αντίτυπο του βιβλίου σε έναν τυχερό αναγνώστη! Ακολουθούν λίγα λόγια για το βιβλίο, η συνέντευξη που μας παραχώρησε η συγγραφέας και στο τέλος οι όροι για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Λακουμέντα για το ενδιαφέρον της και την προσφορά της!


Δυο νουβέλες που φέρνουν στο προσκήνιο τη ζωή του καθενός μας. Μέσα στις γραμμές του βιβλίου ο αναγνώστης ανακαλύπτει ένα κομμάτι από τον εαυτό του, που το φυλάει βαθιά μέσα στην ψυχή του. Είναι η ευκαιρία του να βγάλει τα κρυφά και να νιώσει ελεύθερος. Οι ιστορίες τριών γυναικών και ενός άντρα πλεγμένες με ιδιαίτερη μαεστρία από τη συγγραφέα, αφήνουν μια γεύση πίκρας αλλά και ανακούφισης.

"Μιλάμε, συναναστρεφόμαστε, επιθυμιόμαστε ίσως, μα δεν συνεννοούμαστε. Αυτή είναι η σκληρή μας τύχη. Η αιώνια παρεξήγηση. Τα λόγια και η σκέψη μας φτάνουν παραμορφωμένα στην αντίληψη του άλλου".

Η Έλενα, η Θάλεια και η Άντζυ κάνουν διακοπές στο όμορφο νησί της Κέρκυρας. Η ιστορία τους ξεδιπλώνεται, πότε με χιούμορ και πότε με παράπονο, όπως τη ζουν οι ίδιες αλλά και από την οπτική γωνία που έχει η μία για την άλλη. Οι μέρες αυτές όμως φέρνουν εκπλήξεις και ανατροπές στη ζωή και των τριών... 

Ο Λευτέρης, ένας άντρας της εποχής μας, αποφασίζει να ζήσει τη ζωή που νομίζουν οι δικοί του ότι είναι η καλύτερη για αυτόν. Μέσα από τα θέλω και τα πρέπει, πλέκεται ο ιστός των προβλημάτων και των ανομολόγητων επιθυμιών του. Δείχνει να βολεύεται, αλλά μέσα από τα λάθη των επιλογών του, η προσωπικότητά του συνθλίβεται. Τότε αυτός....

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα...

Η Μαίρη Λακουμέντα γεννήθηκε στην Πάτρα. Μεγάλωσε και σπούδασε στον Πειραιά. Εργάζεται στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ και στο Μεταίχμιο. Έχει γράψει τα διηγήματα: «Μια συνηθισμένη ιστορία», « Η γνωριμία», «Το κόκκινο κοράλλι», «Ο Αριστείδης του γραφείου», «Ο αγώνας», «Αvotre Sante» που έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η συνέντευξη που μας παραχώρησε η κυρία Λακουμέντα:

Ερώτηση:  Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή;

   Από όσο θυμάμαι μου άρεσε να αφουγκράζομαι τους ανθρώπους σε αυτά που λένε και σε αυτά που δεν λένε. Έτσι αποτύπωνα στη ψυχή στο μυαλό και αργότερα στο χαρτί ότι με συνέπαιρνε. Ίσως ήταν η αρχή μιας διαδικασίας γονιμοποίησης των ιστοριών μου. Τα πρώτα χρόνια κατανάλωνα τη δημιουργικότητα μου στο  βιοπορισμό, στη οικογένεια και στα  τρία παιδιά μου. Η εσωτερική ανάγκη όμως να εκφραστώ και να βγάλω προς τα έξω αυτά που ένιωθα, όρμησαν σαν το φουσκωμένο ποτάμι που με οδήγησε να αποτυπώνω πλέον στο χαρτί  το πάθος μου για δημιουργία.

Ερώτηση:  Ποιες οι εμπνεύσεις σου για να ξεκινήσεις ένα μυθιστόρημα;

     Η έμπνευση μου στη γραφή ενός βιβλίου είναι η εσωτερική αναζήτηση και μέσα από αυτή τη ψυχική διαδικασία το μοίρασμα του οραματισμού μου με τους αναγνώστες. Ένα μυθιστόρημα ή ένα διήγημα δεν είναι παρά ένα όνειρο που έχει κατασκευαστεί συνειδητά Όταν γράφω, ζω με την ευκαιρία αυτή ένα περιστατικό που έζησα ή φαντάστηκα, αλλά δημιουργώντας μια γλυκιά και βασανιστική σχέση, που υλοποιείται από τη γραφή. Ίσως αυτό να είναι και η γοητεία του … ίσως  και όχι…

Ερώτηση:  Η γνώμη σου για την σύγχρονη λογοτεχνία μέσα από την κρίση;

    Πιστεύω ότι οι λογοτέχνες, εκφράζουν τον περίγυρο τους, οπότε και η κρίση μπορεί να είναι θετική. Μπορεί να θεωρηθεί ασπίδα με την έννοια ότι η λογοτεχνία δημιουργεί συνείδηση. Οι αναγνώστες είναι η κορυφή του πολιτισμού, γιατί μέσω της ανάγνωσης μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια άλλων.  Ο ρόλος της λογοτεχνίας, νομίζω  ότι συνίσταται στο να εξηγήσει τι μας συμβαίνει. Η οικονομική κρίση περνάει μέσα από αυτό που ονομάζουμε κουλτούρα και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε την ποιότητα της δημόσιας ζωής, μέσα από τη τέχνη. Επιπλέον μπορεί η κρίση μέσα από τη λογοτεχνία να μετουσιωθεί σε παρηγοριά και διέξοδο και να καταφέρουμε να αναστήσουμε  ανθρώπινες αξίες που έχουμε παραγκωνίσει. Όμως χρειαζόμαστε χρόνο και ίσως αυτή η κρίση να αποτελέσει την αφορμή για μια καινούργια εποχή που θα αναδείξει το  επόμενο μεγάλο μυθιστόρημα…

Ερώτηση:  Πρόσφατα θίχτηκε ένα θέμα από μια συνάδελφο σου (κα Δημουλίδου) όσο           αφορά το θέμα του δανεισμού των βιβλίων, είτε μέσω βιβλιοθήκης είτε μεταξύ φίλων. Ποια η  γνώμη σου ως προς αυτό;

   Υπερασπίζομαι τη λογοτεχνία με τη γραπτή μου προσφορά, σημαίνει γράφω δίχως να υπολογίζω το υλικό κέρδος που αποκομίζω από τη συγγραφή, χωρίς βεβαίως να το αρνούμαι. Το κέρδος για το συγγραφέα είναι ηθικό περισσότερο. Θεωρώ ότι είναι  υποχρέωση του συγγραφέα να δίνει πνευματική τροφή με το να προσφέρει το πόνημά του σε βιβλιοθήκες ή να γίνεται δανεισμός.

Ερώτηση:  Για σένα τη σημαίνει η συγγραφή;

   Είναι μια πράξη που συμμετέχει η σκέψη, η ψυχή και το συναίσθημα. Η δράση και η γνώση του εαυτού μου και των άλλων, σε μια προσπάθεια που θα φέρνει πιο κοντά την πραγματικότητα και τα όνειρα που κρύβουμε μέσα μας. Μια εσωτερική καταπιεστική ανάγκη να αποτυπώνω στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματα που με κυριεύουν, μέσα από τους ήρωες μου.

Ερώτηση:  Ποια τα σχέδια σου για το μέλλον;

   Να συνεχίσω να γράφω πρώτα με τη ψυχή και μετά με το μυαλό. Να γράφω ασταμάτητα, γιατί πιστεύω ότι  η συγγραφή δεν είναι μόνο ταλέντο αλλά και δουλειά πολλή.
  Πέρα από αυτό,  το επόμενο έργο μου, που ευελπιστώ να τελειώσω μέσα στο χειμώνα, κινείται στη σύγχρονη εποχή που μέσα σε όλο το χάος και τον πανικό καταφέρνουν κάποιοι από τους ήρωες να ανακτήσουν την ανθρωπιά τους  και άλλοι να μείνουν στη φιλαυτία και τον ωχαδελφισμό τους!

Ερώτηση:  Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες;

   Ο καθένας, ανεξάρτητα από τις γραμματικές γνώσεις που έχει, μέσα από τη λογοτεχνία μπορεί να αποσπασθεί  από τη γκρίζα καθημερινότητα και να αποκτήσει το απόσταγμα της γνώσης, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να γνωρίζει απείρως περισσότερα  από αυτά που γνωρίζουν πολλοί σοφοί.


**Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό για ένα αντίτυπο του βιβλίου της κυρίας Μαρίας Λακουμέντα θα πρέπει να ακολουθήσετε τους όρους που αναφέρονται παρακάτω:

 • να είστε αναγνώστες του ιστολογίου μου (όχι ανώνυμα)
 • να αφήσετε ένα σχόλιο (όχι ανώνυμα) κάτω από την ανάρτηση μαζί με το email σας
 • διπλές συμμετοχές διαγράφονται, ανώνυμα σχόλια, ανώνυμοι αναγνώστες
**Η κλήρωση θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Φυσικά ΟΛΟΙ οι διαγωνισμοί που προβάλλονται 
σε αυτό το ιστολόγιο έχουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ χορηγό το ...

Μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό δημοσιευμένο στο παρακάτω λινκ:

Δημοσίευση σχολίου

122 Σχόλια

 1. Λατρεύω τα βιβλία, όπως εσύ Kalli μου! Πολύ θα ήθελα να κερδίσω, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και πολύ μου άρεσε που ασχολείται με το νησί μου! Η συνέντευξη της Κυρίας Λακουμέντα πολύ ενδιαφέρουσα! Thank you Kalli!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φιλενάδα θέλω και εγώ να λάβω μέρος....
  Η συνέντευξη, όπως είπε και η προλαλήσασα, άκρως ενδιαφέρουσα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. λατρευω το διαβασμα.μακαρι να ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να αγοραζα πολυ συχνα!ελπιζω να κερδισω το συγκεκριμενο και να το διαβασω.
  ιωαννα
  zisioanna@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λατρεύω το διάβασμα και το συγκεκριμένο βιβλίο φαίνεται καταπληκτικό!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!
  spyridoulas.handmade@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ !!!!!!!!!!!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΕΡΝΑ ΣΥΧΝΑ ΒΙΒΛΙΑ !!!!!!!!!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ . ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΜΑΙ Η ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΛΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα βιβλια σε ταξιδευουν σε αλλο τοπο και αλλο χρονο... ζεις μαζι με τους ηρωες τις ιστοριες τους....
  Τα λατρευω!!!!
  Droukazoe@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μπραβο σας κυρια λακουμεντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. λατρευω το διαβασμα!οποτε ειναι μια ευκαιρια να διαβασω και αυτο το βιβλιο που θεωρω θα ειναι υπεροχο!!

  koumnatassa@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. latreuw!!!!
  faih_gr2000@hotmail.com
  gfc faih_gr2000
  ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. gfc:Basw Tzimopoulou
  baswtzimopoulou@yahoo.com

  ευχαριστουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ωραιο δωρο
  aimkaragian@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. κυρια λακουμεντα μπραβο για την γραφη σας και για την ωραια συνεντευξη θα σας ακολουθαμε απο εδω και περα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. τελεια η συνεντευξη εχω διαβασει το βιβλιο και σε συνεπαιρνει
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
  ευχομαι τα καλυτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο!
  GFC: Sophaki!
  email: sophie1993@msn.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αναστασία Φ.Κ
  anastasia_f-k@hotmail.gr
  Ευχαριστούμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. δεν θελω να παρω μερος στο διαγωνισμο απλα να εκφρασω τα σεβη μου στο συγγραφεα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ενδιαφέρον βιβλίο,ευχαριστούμε.
  smpyrrr@yahoo.gr
  gfc:smpyrrr
  fb:Συμώνα Δότσικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Φαίνεται καταπληκτικό βιβλίο
  mail: f.xanth@gmail.com
  Google Friend Connect: Morbid_Girl
  Φωτούλα Ξανθοπούλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Τέλειο!!!
  iosifgrigoriou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!
  mail: paxoulitsa13@hotmail.com
  GOOGLE FC : KIKI GRISPOU
  ΚΙΚΗ ΓΡΥΣΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. τα βιβλία είναι συντροφιά. μακάρι να κερδίσω
  ευχαριστούμε για τον διαγωνισμό
  email:mariaf190@hotmail.com
  fb:Mary St New
  gfc:Mary St

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ταξιδι καθε βιβλιο......παντα κατι αποκομιζεις...
  moskofidou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!
  GFC mkiriakou
  EMAIL mkiriakou@rocketmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ευχαριστούμε πολύ!

  GFC: Τζένη Ψαρράκη
  jenniouss@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ενδιαφέρον φαίνεται :)
  Πρεβένιος Στυλιανός
  steliosprv@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Πολυ ωραιο βιβλιο.ευχομαι να το κερδισω.
  Olga Poulogiannopoulou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ενδιαφέρον.
  mamidakisoil@hotmail.com
  gfc Geo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. πραγματικα δεν εχω λογια απο τη συνεντευξη καταλαβα για το τι ανθρωπος προκειται μπραβο σας κυρια λακουμεντα
  θα ειμαστε μαζι σας σε καθε βημα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. ωραίο πρέπει να είναι , ευχαριστούμε !!!!
  GFC:tania
  ouranos0@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. KALI EPITIXIA!!!!
  EMAIL:hrissa4@in.gr
  FB:HRISSA PRAVITSAKI
  GFC:HRISSULA PRAVITSAKI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Πολυ θα ηθελα να το διαβασω!!
  gfc:Αγγελικη 74
  aggeliki2603@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. teleio dwro !!!
  lefty.lemontzi@gmail.com
  gfc. Eleftheria Lemontzi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. θα ηθελα πολυ να το διαβασω!
  gfc marina gm
  ma-rine@live.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ευχαριστουμε θελω πολυ να το διαβασω!!!!
  giwtasidiropoulou@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ευχαριστουμε!
  gfc magdalene volonaki
  magvol_13@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ!!! GFC:GIOTA PANAGIOTOPOULOU email:giota.panagiotopoulou@gmail.com FB:γιωτα κορωναιου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!!!GFC ΑΝΝΑ ΣΥΛΙΒΕΣΤΡΟΥ annasylivestrou@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. ΚΥΡΙΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΑ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΕΒΕΣΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ
  ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. <3

  ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΤΣΙΚΟΥΡΑ

  z4z4ki@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΤΖΟΥ
  Λατρεύω τα βιβλία και το συγκεκριμένο μου φαίνεται υπέροχο! Μακάρι να έχω την τύχη να το κερδίσω! Καλή μας επιτυχία!!!
  elenitsintzou1218@yahoo.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. ενα βιβλιο παντα με συντροφευει τα βραδια!!!
  dora.dk@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. αχ μπραβο σας να εισαστε γερη παντα και να γραφετε τετοια εχω διαβασει ρ\το βιβλιο
  μπραβο στο μπλογκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ωραιο Βιβλιο!!!!!! ενδιαφερον!
  GFC: Lady Viviana
  email: viviana.dram@gmail.com
  ευχαριστουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. fainetai endiaferon! tha hthela poly na to diavasw
  irini.tsi@hotmail.com
  gfc: irini tsi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. τελειοοοοο gfc:maria xri glyka
  email:mariaglyka@msn.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Θα το ήθελα για τη γυναίκα μου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Φαινεται πολυ ενδιαφερον και θα ηθελα να το διαβασω
  gfc:deppy22
  email:deppy22@windowslive.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Θα ήθελα να το διαβάσω.
  gfc ntinaki
  mail manti1986@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. gfc titamou
  titamou@gmail.com
  Επιθυμω να λαβω μερος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ!!!
  giotagr24@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. αγαπαμε κυρια λακουμεντα
  αγαπαμε νεους συγγραφεις
  αγαπαμε την αληθεια
  αγαπαμε την πατρα και τους ανθρωπους της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΟΥ
  georgialianou@yahoo.gr
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Πολύ ωραίο βιβλίο!
  email:evi-21@windowslive.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. θα ηθελα να εκφρασω το σεβασμο μου για τον συγγραφεα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Φαινεται πολυ ενδιαφερον και θα ηθελα να το διαβασω ...
  email:menia777@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. αγγελάκη χρυσάνθη16 Νοεμβρίου 2012 - 9:07 π.μ.

  μου αρέσει το διάβασμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΣΙΣ
  ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟ ΣΑΣ
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. το εχω διαβασει το βιβλιο ειναι αναλαφρο για τους χαλεπους καιρους που ζουμε και σου αφηνει αισιοδοξια και χαμογελο
  περιμενουμε το αλλο σας βιβλιο με ανυπομονησια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. ΚΥΡΙΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. DEN EXO LOGIA GIA TON SUGRAFEA MPRABO

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο..θαθελα να το διαβάσω...(mlontoy@yahoo.gr)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Αφροδίτη Πεππέ16 Νοεμβρίου 2012 - 1:38 μ.μ.

  μου αρεσει η αναγνωση βιβλιων.τα βραδυα διαβαζω συνηθως γιατι με χαλαρωνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Λατρεύω να διαβάζω βιβλία και ιδιαίτερα έλληνες λογοτέχνες!
  Iliahtida_12@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. μπραβο στο μπλογκ για τη συνεντευξη αυτου του αξιολογου ανθρωπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. δεν εχω λογια για το μπλογκ και για αυτο τον διαγωνισμο
  μπραβο σου για ολα αυτο ειναι εργο......
  μπραβο στην κυρια λακουμεντα που σε αυτους τους καιρους δωριζει βιβλιο
  ας ακολουθησουμε ολοι το παραδειγμα αυτων των ανθρωπων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. mprabooooooooooooo kai pali mprabo.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. μου αρέσουν πάρα πολύ τα βιβλία και θα ήθελα να το διαβάσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. μπραβο στην κυρια καλη για τον αξιολογο ανθρωπο που φιλοξενησε στο μπλογκ
  για να θυμουνται οι παλαιοι οτι ακομα υπαρχουν ανθρωποι αξιολογοι με ηθος
  τα σεβη μου κυρια λακουμεντα
  ειμαι απο αμοργο ετων 65 και θα ηθελα να επικοινωνησω για να αγορασω το βιβλιο
  σας παρακαλω ενα τηλ η ενα μαιλ θα ηθελα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Αγαπητοί αναγνώστες, όσοι θέλετε να παραγγείλετε το βιβλίο της κυρίας Μαίρης Λακουμέντα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email mary.lakoumenta@yahoo.gr
  Σας ευχαριστούμε θερμά για την τόση ανταπόκρισή σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. ωραιο!
  elenikard@hotmail.com
  Ελένη Ανδρεου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. θα ηθελα απο το μπλογκ να βγαζει συχνα τετοιες αξιολογες συνεντευξεις
  ας η χασουμε την κυρια καλουμεντα
  να ξαναφιλοξενηθει να μαθουμε για το επομενο βιβλιο της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Υπέροχος διαγωνισμός!
  Σ'ευχαριστούμε πολύ!
  GFC: Vasiliki Psaropoulou
  E-mail: competition1982@windowslive.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. καλημερα και μπραβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Λατρεύω τα βιβλία! Καλή μας επιτυχία!
  rousalia.prousali@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. δεν εχω λογια για τον συγγραφεα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. μπραβο στην κυρια λακουμεντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. μπραβο καλη
  μπραβο κυρια λακουμεντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. μου αρεσουν πολυ τα βιβλια και νομιζω οτι αυτο ειναι ενα απο τα καλα βιβλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. GFC taniamitro
  email amitrosili at yahoo.com

  Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!
  Αναστασία Μητροσίλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Τελεια!
  Gfc Marilena Kat
  marilou_kat(at)hotmail(dot)com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. θα θελα παρα πολύ να σας διαβάσω ioatsag@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Θα ήθελα πολύ να το διαβάσω.
  aggelikh999@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ωραιο.Αποστολος Γουρζης.apogou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Θέλω να το διαβάσω!!!
  asichainopoulou@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Θα 'θελα πολύ να το διαβάσω!!!!!
  glyka_1992@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Φαίνεται ενδιαφερον!
  elenikard@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Αγαπώ πολύ τα βιβλία!! Θα θελα πολύ να διαβάσω και το συγκεκριμένο!!
  gfc: akakouli
  e-mail: akakouli@geo.auth.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Το καλύτερο δώρο, ένα βιβλίο! Καλή μας τύχη!
  gfc: Stella Petridou
  petridoustela@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)