Εύκολο Τυρένιο Ψωμάκι!
Αυτό το ψωμάκι θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε! Είναι τόσο νόστιμο, τόσο υπέροχο κι εμφανίσιμο που θα ξετρελαθείτε! Επειδή ένα δεν είναι αρκετό ποτέ, φτιάξτε την πρώτη φορά δύο - διπλασιάζοντας τη δόση των υλικών- για να το ευχαριστηθείτε ... και μετά ... κατά βούληση!!!
ΥΛΙΚΑ
Ένα καρβέλι ψωμί χωριάτικο
2 φλ.τσ.τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 φλ.τσ.τριμμένο τσένταρ
1/2 φλ.τσ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. μίγμα ρίγανης, βασιλικού,μαϊντανού
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα ταψί που να χωράει το καρβέλι μας , μία λαδόκολλα και κόβουμε το ψωμί σε κύβους, φροντίζοντας να μην φτάσουμε μέχρι τον πάτο του ψωμιού. Βάζουμε το ψωμί στο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου και το μείγμα μυρωδικών. Με ένα πινέλο αλείφουμε την κορυφή του ψωμιού.
Ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι απαλά τους κύβους ψωμιού και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα από τις ρωγμές με ένα μικρό κουτάλι.
Ψήνουμε το ψωμί για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το ψωμί μας από το φούρνο και προσεκτικά, ρίχνουμε τα δύο τυριά. Σιγουρευτείτε ότι το τυρί θα μπει και μέσα τους κύβους του ψωμιού. Πασπαλίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι επάνω στο ψωμί.
Βάζουμε ξανά το ψωμί στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει.
Αφήνουμε το ψωμί μας να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το αγγίξουμε.
Σερβίρουμε με σάλτσα μαρινάρα ώστε να βουτάμε τις μπουκίτσες του ψωμιού.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες ώριμες , ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κουτί (500 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα σε κονσέρβα
1 κουτί πουμαρό συμπυκνωμένο
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
10 φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
1 καρότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι. Έχουμε λιώσει τις τομάτες μας με το καρότο και το βασιλικό στο μούλτι και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας. Προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Είναι ιδανική για μακαρόνια ή για να βουτάμε το τυρένιο ψωμάκι μας!
Νανσοσυνταγές και Νανσοκαταστάσεις
ΥΛΙΚΑ
Ένα καρβέλι ψωμί χωριάτικο
2 φλ.τσ.τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 φλ.τσ.τριμμένο τσένταρ
1/2 φλ.τσ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. μίγμα ρίγανης, βασιλικού,μαϊντανού
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα ταψί που να χωράει το καρβέλι μας , μία λαδόκολλα και κόβουμε το ψωμί σε κύβους, φροντίζοντας να μην φτάσουμε μέχρι τον πάτο του ψωμιού. Βάζουμε το ψωμί στο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου και το μείγμα μυρωδικών. Με ένα πινέλο αλείφουμε την κορυφή του ψωμιού.
Ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι απαλά τους κύβους ψωμιού και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα από τις ρωγμές με ένα μικρό κουτάλι.
Ψήνουμε το ψωμί για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το ψωμί μας από το φούρνο και προσεκτικά, ρίχνουμε τα δύο τυριά. Σιγουρευτείτε ότι το τυρί θα μπει και μέσα τους κύβους του ψωμιού. Πασπαλίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι επάνω στο ψωμί.
Βάζουμε ξανά το ψωμί στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει.
Αφήνουμε το ψωμί μας να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το αγγίξουμε.
Σερβίρουμε με σάλτσα μαρινάρα ώστε να βουτάμε τις μπουκίτσες του ψωμιού.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες ώριμες , ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 1 κουτί (500 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα σε κονσέρβα
1 κουτί πουμαρό συμπυκνωμένο
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
10 φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
1 καρότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι. Έχουμε λιώσει τις τομάτες μας με το καρότο και το βασιλικό στο μούλτι και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας. Προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Είναι ιδανική για μακαρόνια ή για να βουτάμε το τυρένιο ψωμάκι μας!
Νανσοσυνταγές και Νανσοκαταστάσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Your comments make me smile :-)