Σωστή αφαίρεση ημιμόνιμου, της Μάιρας Σαμαρά



Συχνά ακούω παράπονα από πελάτες ότι δυσκολεύονται να βγάλουν το ημιμόνιμο μανικιούρ τους. Μία διαδικασία που είναι πολύ εύκολη, αλλά λίγο χρονοβόρα. Θεωρούσα ότι όλες οι γυναίκες γνωρίζουν πως γίνεται, μέχρι που τυχαία διάβασα ορισμένα άρθρα στο Internet για το πως βγαίνει το ημιμόνιμο μανικιούρ, και κατάλαβα για ποιο λόγο παιδεύεστε όλες. Η παραπληροφόρηση, η άγνοια και το copy paste στο μεγαλείο του!


Έτσι, αποφάσισα να γράψω το σωστό τρόπο για την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού, που μοιάζει να είναι επτασφράγιστο μυστικό:


Πως βγαίνει το ημιμόνιμο βερνίκι.

1. Λιμάρουμε ελαφρά όλα τα νύχια.

2. Βάζουμε αρκετό ασετόν σε βαμβάκι και το τυλίγουμε επάνω στο νύχι με αλουμινόχαρτο η κάτι αντίστοιχο. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να βουτήξουμε τα νύχια μας μέσα σε ασετόν, αλλά θα ξοδέψουμε πολύ υλικό, που είναι ακριβό.

3. Τα αφήνουμε να ποτίσουν για 10-20 λεπτά.

4. Με ένα ξύλινο ή μεταλλικό pusher σπρώχνουμε το υλικό για να φύγει από το νύχι.

5. Εάν έχει μείνει αρκετό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, διαφορετικά λιμάρουμε τα νύχια για να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα.


ΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ

Πρώτα Λιμάρουμε.

Πριν βάλουμε το ασετόν στα νύχια θα πρέπει να λιμάρουμε ελαφρά. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστρέψουμε την τελευταία στρώση του βερνικιού που έχει πολυμεριστεί, και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος.

Ο λόγος που είναι ανθεκτικό το μόνιμο/ημιμόνιμο μανικιούρ είναι επειδή το υγροποιημένο τζελ πολυμερίζεται. Με αυτή τη διαδικασία, τα μόρια του υλικού έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα σφικτούς δεσμούς μεταξύ τους. Με τη λίμα, αναγκάζουμε τα μόρια να διασπαστούν μηχανικά προκειμένου να μπορέσει το χημικό στοιχείο της ακετόνης να διεισδύσει και να χαλαρώσει τους χημικούς δεσμούς.

Καθαρό Ασετόν.

Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Αν χρησιμοποιήσετε ασετόν με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη θα είναι σχεδόν άχρηστο και θα παραπονιέστε ότι «δε βγαίνει». Μην χρησιμοποιήσετε ασετόν με λάδι. Αν δεν έχετε καθαρό ασετόν απλά μη το προσπαθήσετε καθόλου. Ένα σύνηθες λάθος είναι να προσπαθείτε να αφαιρέσετε το υλικό με το «φθηνότερο ασετόν» που βρήκατε στο super market, που είναι φθηνό επειδή έχει 30-40% ακετόνη (αρκετή για να ξεβάψεις τα νύχια σου από απλό βερνίκι αλλά όχι για να διαλύσει το πολυμερισμένο τζελ).

Προσεκτικά με το Pusher.

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ξύλινο pusher για να μην κάνετε ζημιά στο νύχι σε περίπτωση λάθους. Διαφορετικά να είστε προσεκτική. Σπρώχνουμε μόνο το υλικό και δεν ξύνουμε την επιφάνεια του νυχιού.

Λίμα στο τέλος!

Αν το βερνίκι φύγει σαν φλούδα ή «ιδιαίτερα εύκολα», αυτό σημαίνει ότι η διάρκειά του δε θα ήταν καλή ή ότι ήταν έτοιμο να φύγει. Η τελευταία στρώση είναι το ίδιο επίμονη με τη πρώτη. Είναι λογικό να χρειαστεί λιμάρισμα στο τέλος.

Λιμάρετε με προσοχή από τη μία κατεύθυνση και όχι σαν βιολί (πέρα-δόθε).



ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ:

1. Το συνηθέστερο λάθος που διάβασα στο Internet είναι ότι δεν αναφέρει κανένας πως πρέπει πρώτα να λιμάρουμε τα νύχια για να καταστρέψουμε το top coat. Με λίγα λόγια όλη η διαδικασία είναι σχεδόν … άχρηστη!

2. Κανείς δεν αναφέρει ότι το ασετόν πρέπει να είναι καθαρό και όχι … λαδάκι με λίγο ασετόν που πουλάνε στα περισσότερα super market. Το καθαρό ασετόν είναι ακριβό υλικό, και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που όλα τα nail studio χρεώνουν την αφαίρεση.

3. Η λίμα δεν καταστρέφει τα νύχια. Η κακή χρήση της λίμας καταστρέφει τα νύχια. Η λίμα θέλει υπομονή και προσοχή.

4. Τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι ρευστοποιημένο τζελ. Είναι κάτι ενδιάμεσο από τζελ και απλό βερνίκι και είναι φυσιολογικό ο «κόπος» της αφαίρεσης είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Το ημιμόνιμο δεν πρέπει να αφαιρείται μόνο με ασετόν. Ετσι αφαιρείται το απλό βερνίκι. Το ημιμόνιμο θέλει λίμα, ασετόν και ξανά λίμα.

5. Το ημιμόνιμο βερνίκι που αφαιρείται ιδιαίτερα εύκολα δεν είναι καλύτερης ποιότητας. Συνήθως είναι χειρότερης, χωρίς να είναι κανόνας.



ΜάιραΣαμαρά, nail artist 
Facebook/groups:

2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.