Τούρτα Μωσαϊκό
"Τούρτα Παγωτό Μωσαϊκό"
Καλοκαίρι δίχως παγωτό γίνεται;;;δεν γίνεται!!
Χωρίς γλυκό μωσαϊκό;;;;;δεν γίνεται!!!
Εμείς τα συνδυάσαμε σε μια υπέροχη τούρτα και σας κερνάμε.
Έτσι για να σας γλυκάνουμε και να ευχηθούμε σε όλους
"Καλό μήνα"
"Καλό μήνα"
"Καλό Φθινόπωρο"
Υλικά
Για το μωσαϊκό:
1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πλάκα βούτυρο
1 κουβερτούρα(εμείς χρησιμοποιήσαμε γάλακτος)
Για το παγωτό:
1 φυτική σαντιγί(Morfat ή Ermol)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 γάλα εβαπορέ
(προαιρετικά ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας, αλλά πιστέψτε με...και χωρίς αυτό η γεύση του είναι μοναδική!
Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και έπειτα προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα. Aνακατεύουμε καλά και στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε και το παγωτό μας.
Πριν φτιάξουμε το παγωτό μας, έχουμε ήδη βάλει στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου τα υλικά μας να παγώσουν.
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί καλά να αφρατέψει και κατόπιν προσθέτουμε τα δυο είδη γάλακτος. Σε αυτό σημείο ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς αν θέλουμε...
Ρίχνουμε το παγωτό μας πάνω από την βάση του μωσαϊκού και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το παγωτό !
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με τρούφα, ή λιωμένη σοκολάτα, ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!!!!!!!!!
Το μωσαϊκό μας παραμένει μαστιχωτό και μαλακό παρόλο που μπαίνει στην κατάψυξη και κόβεται εύκολα.
Καλή απόλαυση....!!!!!
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί καλά να αφρατέψει και κατόπιν προσθέτουμε τα δυο είδη γάλακτος. Σε αυτό σημείο ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς αν θέλουμε...
Ρίχνουμε το παγωτό μας πάνω από την βάση του μωσαϊκού και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το παγωτό !
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με τρούφα, ή λιωμένη σοκολάτα, ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!!!!!!!!!
Το μωσαϊκό μας παραμένει μαστιχωτό και μαλακό παρόλο που μπαίνει στην κατάψυξη και κόβεται εύκολα.
Καλή απόλαυση....!!!!!
Κόλαση....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Ελένη μου!!!! Έχω κάνει κάτι απίστευτες ολονυχτιες μπροστά από το ψυγείο χαχαχα
ΔιαγραφήΚαλό Φθινόπωρο! Ότι πρέπει η τούρτα για να κρατήσουμε λίγο το καλοκαίρι μαζί μας! Γεια στα χέρια σου! Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο και σε σένα!!! Να την δοκιμάσεις και να μας πεις τις εντυπώσεις σου.
Διαγραφή