Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου

12:51 μ.μ.

 Τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν τα γούστα και τις προτιμήσεις τους. Έτσι, ήρθε η ώρα η κόρη να αλλάξει στυλ στο δωμάτιό της. Από πού ξεκινάμε όμως;

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog

Στο αγαπημένο μας site pinterest έχει πολλές μα πολλές ιδέες για να ξεκινήσουμε να εξερευνούμε ιδέες, στυλ, diys διακόσμησης. Φτιάξαμε ένα άλμπουμ όπου αποθηκεύονταν όλες οι ιδέες που μας άρεσαν. Η αλήθεια γέμισε με πάρα πολλά πράγματα, οπότε αρχίσαμε να ξεδιαλέγουμε τι κρατάμε και τι όχι. Το βασικό στο όλο project είναι να καθορίσεις το budget που μπορείς να διαθέσεις. Με βάση αυτό, κρατάς, απορρίπτεις και κάνεις έξυπνες αγορές. Αρκετή προσωπική εργασία και ενδεχομένως, βάζεις προτεραιότητες στις εργασίες. Κάποια μπορούν να γίνουν και αργότερα, χωρίς να αγχωθείς για να τα κάνεις όλα με την μία.

Είναι βασικό να καταλήξεις στους χρωματικούς τόνους που θες να παίξεις, γενικότερα στο δωμάτιο. Έντονοι, γήινοι, μοντέρνοι, παλ κλπ. με βάση το γούστο σου. Η κόρη έπαιξε με έντονους, γήινους χρωματισμούς. Με βάση την χωροταξία του χώρου, ο κύριος τοίχος είναι αυτός στο κεφαλάρι του κρεβατιού. Οπότε, σε αυτόν εφαρμόσαμε αυτό το έντονο ιδιαίτερο πράσινο χρώμα και το απλώσαμε και στον διπλανό τοίχο. Για τους άλλους δύο τοίχους επέλεξε ένα πιο ήρεμο και ουδέτερο χρώμα, για να ηρεμεί το μάτι και να έχει περιθώριο να παίξει και με άλλα χρώματα στον χώρο. 

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog

Στο δειγματολόγιο χρωμάτων φαίνονταν υπέροχα τα χρώματα! Όλα καλά μέχρι εδώ! Όμως, η εφαρμογή του συγκεκριμένου έντονου ιδιαίτερου πράσινου ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση! Μας παίδεψε αρκετά στο να εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να περάσουμε 3 χέρια! Ναι...όσο όμορφο κι αν είναι, δεν θα το ξανά επέλεγα για κανένα λόγο!

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog
Highlight: Αν παρατηρήσετε στον αριστερό τοίχο, υπάρχει το κλιματιστικό, το οποίο από άσπρο είχε πάρει ένα χρώμα μπεζ-κίτρινο. Το βάψαμε με το χρώμα τοίχου κι έγινε ένα με τον τοίχο. Φαίνεται πιο ωραίο! 

Κι επειδή είναι καλλιτεχνικό πνεύμα, ήθελε στον κύριο τοίχο να δοκιμάσει να φτιάξει ένα geometry wall, τουτέστιν "γεωμετρικό τοίχο". Φυσικά, είχε ψάξει και βρει όλα τα βιντεάκια και άρθρα που υπάρχουν στο διαδίκτυο για το πως να τον φτιάξει. Γενικά, όταν βλέπετε στο διαδίκτυο τέτοιες ιδιαίτερες κατασκευές, καλό είναι να το ψάξετε λίγο παραπάνω, γιατί συνήθως υπάρχουν μερικά tip που δεν τα μοιράζονται. 

Μας παίδεψε; Ναι. Βγήκε ωραίο; Οπωσδήποτε! Θα το ξανά έκανα; Ίσως!

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog

Η επόμενη αλλαγή ήταν στα έπιπλα, κυρίως στον χώρο του γραφείου. Μιας και πλέον δεν το χρειαζόταν, έφυγε τελείως. Μετά από πολλές μετρήσεις, άπειρες επιλογές, καταλήξαμε σε έπιπλα οικονομικά και πρακτικά, με πολλούς χώρους αποθήκευσης. 2 συρταριέρες από το IKEA, 1 επιφάνεια από το ΙΚΕΑ και ράφια τοίχου μας έδωσαν το αποτέλεσμα που θέλαμε. 

Όπως είπα παραπάνω, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για να γίνουν όλα από την αρχή. Αφήσαμε κάποια πράγματα για πιο μετά. Όπως ένα νέο κομοδίνο κι ίσως νέο κρεβάτι, ορισμένους πίνακες (τους οποίους μάλλον θα ζωγραφίσει η ίδια) και μερικά poster, μία άλλη καρέκλα και ένας καθρέφτης επιτραπέζιος, μερικά κουτιά οργάνωσης για τα συρτάρια. 

Το σημαντικό στην όλη αυτή αλλαγή ότι μεταμορφώθηκε ο χώρος της με βάση τα δικά της γούστα! Ακόμη περισσότερο, έβαλε η ίδια προσωπική εργασία για να το φτιάξει! Κι αυτά το κάνουν να έχει περισσότερη βαρύτητα! 

Ανακαίνιση εφηβικού δωματίου. Kalli's blog





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.