Παιδιά που είναι vegan!

Κι όμως υπάρχουν και θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα.

Πριν λίγο καιρό είχαμε κάνει μια συζήτηση με τον γιο μου πάνω σε αυτό το θέμα. Ξεκίνησε η συζήτηση βλέποντάς με να καθαρίζω ψάρια.


- Γιατί να τα σκοτώνουμε και να τα τρώμε; Δεν είναι σωστό. Πονάνε.

Ο άνθρωπος πιάνει ψαράκια, όπως και αγελαδίτσες, μοσχαράκια, κοτούλες, μόνο για να φάει, όχι για διασκέδαση. (Μισή αλήθεια αλλά δεν μπορούσα του πω όλη την αλήθεια)

- Μα δεν είναι σωστό, πονάνε! Πεθαίνουν!

Ναι, έχεις δίκιο. Δεν είναι σωστό. Αν θέλεις μπορούμε να μην ξανά φάμε μπιφτέκια, σουβλάκια, λουκάνικα, και να παίρνουμε μόνο λαχανικά και όσπρια.


Πριν λίγο είδαμε μαζί το παρακάτω βιντεάκι, από την Βραζιλία. Ένα παιδάκι, μικρότερο από τον γιο μου, έχει την ίδια κουβέντα με την μαμά του.




Το βιντεάκι το είδαμε μαζί με τον γιο μου και την κόρη μου. Δεν ξέρω τι σκέφτονται, δεν ξέρω τι θα κάνουν στο μέλλον. Δεν ξέρω εάν όντως θα ακολουθήσουν την φυτοφαγία.

Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές βιταμινών, εκτός τους κρέατος, που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε, και οι ενήλικες και τα παιδιά. Μια έρευνα θα σας πείσει.

Αυτή τη στιγμή, μέχρι να ωριμάσουν, παίρνουν όσες πληροφορίες περισσότερες μπορούμε να βρούμε πάνω σε αυτό το θέμα.

Πιστεύω πως τέτοια παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο. Έχουν εκτίμηση για όλα τα ζωντανά πλάσματα και τα σέβονται. Εκτιμούν την ΖΩΗ.


Ποια η δική σας άποψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.