Just yellow ...the mood of the day!


Mood of the day ... just Yellow
...and not the submarine... αυτό των Beatles...


Είναι λίγο παρεξηγημένο χρώμα θα έλεγα... κάποιοι λένε ότι είναι του μίσους. Εγώ πάλι το βρίσκω πολύ φωτεινό και χαρούμενο!

Για πάμε να δούμε πως ερμηνεύουν σε διάφορους τομείς το κίτρινο χρώμα:

Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό (όχι, θερμό με την έννοια του κόκκινου χρώματος) που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη. Επίσης, χρώμα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά ...και εμπνέει. Εκφράζει τη νεότητα, την χαρά και καθαρίζει το νου που εξαγνίζει τις σκέψεις. Είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας, ενώ στις απαλές αποχρώσεις του ξεκουράζει. Συνδέεται όμως πολλές φορές με την απάτη, τη δειλία και την ζήλια. Στην χρυσαφένια του απόχρωση (χρυσοκίτρινο) αντιπροσωπεύει την πνευματική τελείωση και την ηρεμία. Ακόμα, χρησιμοποιείται πολύ στην θρησκευτική ζωγραφική, στο φωτοστέφανο των αγίων, ενώ το άτονο κίτρινο έχει χρησιμοποιηθεί ως χρώμα προδοσίας στην απεικόνιση του Ιούδα. Το σκοτεινό (σκούρο η «λασπωμένο») κίτρινο συμβολίζει το δόλο, την προδοσία, την φιλοδοξία, τη μυστικοπάθεια, την απιστία και την φιλαργυρία. Γενικότερα, όσοι αποφεύγουν το κίτρινο χρώμα, έχουν την τάση να απογοητεύονται εύκολα ενώ προσπαθούν να «εξηγήσουν» τα ανεξήγητα συναισθήματα τους με την λογική.

Είναι εκθαμβωτικό! Ναι, φωτεινό! Μπορεί φυσικά να συλλάβει την προσοχή των άλλων!
Σχεδόν σε κάθε πολιτισμό το κίτρινο, αντιπροσωπεύει τη χαρά, την ευτυχία, τον ήλιο, την άνοιξη και την ζεστασιά. Είναι επίσης το κύριο χρώμα της αισιοδοξίας, της φώτισης και της δημιουργικότητας. Αν το προτιμάτε, αυτά τα χαρακτηριστικά αντηχούν όχι μόνο στην ψυχή μας, αλλά εκρήγνυνται μέσα την προσωπικότητά μας!
Αυτό συμβαίνει επειδή το κίτρινο είναι το χρώμα που είναι πιο κοντά στο φως του Πνεύματος. Εμείς οι άνθρωποι ενστικτωδώς γνωρίζουμε με κάποιο τρόπο ότι αν θέλουμε να στείλουμε ένας ζωτικής σημασίας μήνυμα, το κίτρινο είναι το πιο άμεσο χρώμα για να επικοινωνήσουμε και να κάνουμε τους ανθρώπους να ανταποκριθούν.
Τέλος, το κίτρινο είναι το χρώμα του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Ενθαρρύνει την χρήσης της ενέργειάς μας να αφομοιώσουμε την ποικιλίας της ζωής και να φτάσουμε τους στόχους μας!
Πηγή: http://www.astrology.gr/ENALLAKTIKI-GONIA/item/55844-theoria-ton-hromaton-poio-einai-to-agapimeno-mas-hroma-kai-ti-simainei#ixzz3iL5Jk6Km


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.