TherapyDogs.gr


Την TherapyDogs.gr την ανακάλυψα από πρόσκληση φίλης να επισκεφθώ την σελίδα της στο facebook. Πρόκειται για κηδεμόνες σκύλων με σκοπό να φροντίζουν και να εκπαιδεύουν τα σκυλάκια τους για θεραπευτικούς σκοπούς, γνωστή ως μέθοδος θεραπευτικής προσέγγισης για ΑμεΑ, ηλικιωμένους, έγκλειστους σε ιδρύματα, φυλακισμένους κα.
Με λίγα λόγια, θεραπεία με την βοήθεια των ζώων.




Έδρα της η Θεσσαλονίκη και η ομάδα μετράει έξι εθελοντές, την ψυχολόγο και θετική εκπαιδεύτρια σκύλων κ.Σ. Γεωργίου, την θετική εκπαιδεύτρια σκύλων κ.Ξυγαλά Εύα (Εύα Ξυγαλά θετική εκπαιδεύτρια σκύλων),την ειδική παιδαγωγό κ.Τατσίδου Γεωργία, τον κτηνίατρο κ.Σταματίου Ιωάννη (www.stamatiouvet.gr), υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του προγράμματος κ.Στογιάννη Μαρία (WWW.4DOGS.GR) και την συντονίστρια κ. Πασχάλη Τέρψη (www.therapydogs.gr). Η οργάνωση είναι μεγάλη και το έργο επίσης μεγάλο. 


Κάθε δυνατή βοήθεια εθελοντών είναι σημαντική για να λειτουργήσει όσο πιο αποτελεσματικά το έργο του συλλόγου, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά. Για να δεις πως μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής και να προσφέρεις δες εδώ.



Μια από τις δράσεις του συλλόγου που ανήκει το TherapyDogs.gr είναι και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, κατά της προκατάληψης. Επιπλέον, την ενεργητική συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται σωματεία και ειδικά σχολεία της περιοχής, με ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες μαθαίνουν και αλληλεπιδρούν με τα ζώα-θεραπευτές. 




"Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία."



Σε όλη αυτήν την εργασία, σημαντικό ρόλο παίζουν οι σκύλοι-θεραπευτές, οι οποίοι έχουν την καλύτερη φροντίδα και εκπαίδευση για να βγάλουν σε πέρας με επιτυχία τον ρόλο τους! Άλλωστε, άνθρωποι και σκυλάκια θα πρέπει να περνάνε καλά!

Η ομάδα των σκύλων-θεραπευτών αποτελείται από το ΦΟΙΒΟ , το ΣΠΙΘΑ , τη ΡΟΥΜΠΑ, JEMMA και τον ICE . Όλα είναι ημίαιμα και πρώην αδέσποτα σκυλιά που γεμίζουν με χαρά όχι μόνο τις ζωές των κηδεμόνων τους αλλά και των συμμετεχόντων στα προγράμματά μας.




Τι πιο όμορφο από το να έχεις να κάνεις με τόσο γλυκά πλάσματα, που το μόνο που προσφέρουν απλόχερα είναι αγάπη! Πολύ αγάπη!



Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις και την φιλοσοφία TherapyDogs.gr,
καθώς και για το πως μπορείτε εσείς να βοηθήσετε, στα παρακάτω link: 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.