Ομελέτα πατάτας στην τοστιέρα!


Είναι από τις συνταγές που μας αρέσουν! Αυτές που γίνονται σε χρόνο ντε-τε, έχουν απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι και, τι καλυτερότερο, ξετρελαίνουν τα παιδάκια μας και τρώνε μέχρι τελευταίου ψίχουλου!

Ο λόγος για την "ομελέτα πατάτας", έτσι την ονόμασα, την οποία είδα σε ένα βιντεάκι που βρήκε η φίλη Maria Atraidou! Μου έκανε κλικ και αμέσως πήγα στην κουζίνα! Ήταν και η ώρα που είχαμε λίγες λιγουρίτσες! Η κατάλληλη ώρα για να δοκιμάζεις εάν θα φάνε ο,τιδήποτε τα πιτσιρίκια!


Η διαδικασία είναι πολύ απλή ...

Καθαρίζετε μία πατάτα. Εγώ χρησιμοποίησα μια μικρή πατάτα για μία τέτοια ομελέτα. Την περνάτε από τον τρίφτη, την χοντρή μεριά του. Αφαιρείτε ό,τι υγρασία έχει, όπως κάνουμε με τα κολοκυθάκια όταν θέλουμε να κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες.

Τοποθετούμε την τριμμένη πατάτα σε ένα μπολ και σπάμε μέσα ένα αυγό. Ανακατεύουμε καλά.

Στην συνέχεια προσθέσαμε, τυρί τριμμένο, λουκάνικο σε μικρά κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα.

Ωστόσο έχουμε βάλει την τοστέρια με τις σχάρες να ζεσταίνετε. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα (να πιάσει και τις δυο μεριές τις τοστέριας) και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα όσο μπορούμε. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά ανάλογα και την τοστιέρα που χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να έχει ψηθεί ουσιαστικά η πατάτα, να μην έχει μείνει ωμή.

Δείτε το βιντεάκι πατώντας εδώ για να δείτε πως γίνεται αναλυτικά!

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε:

1 μικρή πατάτα
1 αυγό
τυρί τριμμένο
1 λουκάνικο σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
καπνιστή πάπρικα

Εννοείτε πως γίνονται διάφοροι συνδυασμοί γεύσεων με αρωματικά και μπαχαρικά, αλλά και άλλα υλικά, αλλά σαν κύριο συστατικό η τριμμένη πατάτα!
Έκανα την πρώτη δοκιμή και δεν πρόλαβα καν να βγάλω φωτογραφία! Ζήτησαν και δεύτερη μερίδα τα πιτσιρίκια, οπότε κατάφερα να βγάλω το τελικό αποτέλεσμα τουλάχιστον για να σας το δείξω!

Θεωρώ πως είναι ιδανικό και για σχολικό κολατσιό! Στις κουζίνες λοιπόν!


4 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγή λες.να γινει.και στο.φουρνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το έχω αναρωτηθεί κι εγώ και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη!! Ενημέρωσέ με εάν το κάνεις όμως!! Λογικά σαφώς και θα γίνεται και στον φούρνο!!

      Διαγραφή
    2. Φοβερό και εύκολο !!! Μπήκε στη λίστα μας!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα, ειδικά αφού δε λερώνει!Θα το δοκιμάσω σύντομα, πάει στο πίντερεστ άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.