Σπιτική λεμονάδα

Το λεμόνι έχει την τιμητική του και όχι άδικα! Ξέρετε πόσο μας αρέσει για αυτό όποτε έχουμε την ευκαιρία θα φτιάξουμε λεμονάδα δροσερή δροσερή! Ιδανική μιας και σιγά σιγά ο καιρός μας κάνει την χάρη και ζεσταίνει!
Την συνταγή για την σπιτική λεμονάδα σας την είχαμε δείξει σε αυτήν την ανάρτηση.


Τι θα χρειαστούμε:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό λεμόνι
φλούδες λεμονιού

Αφού λοιπόν στύψαμε όλα τα λεμόνια και κρατήσαμε τις λεμονόκουπες για άλλη χρήση, ξεκινήσαμε την διαδικασία για την λεμονάδα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες λεμονιού να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τον χυμό σε μπουκάλι και στο ψυγείο! Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε λεμονάδα, αραιώνουμε με δροσερό νερό.

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, μιας και τα λεμόνια που είχαμε ήταν βιολογικά! Τις φλούδες που χρησιμοποιήσαμε για το σιρόπι, φυσικά τις δοκιμάσαμε μιας και έγιναν σαν γλυκό λεμονιού!

Το πρόβλημα ήταν ότι είχα ξεμείνει από χωνί ...κάποτε είχε σπάσει και έκτοτε δεν είχα ξανά πάρει. Πως στο καλό θα βάλω από την κατσαρόλα στο μπουκάλι την λεμονάδα, χωρίς να γίνει της κακομοίρας;
Έκοψα το πάνω μέρος ενός πλαστικού μπουκαλιού, το έκαψα λίγο στις κομμένες άκρες με έναν αναπτήρα για να μην κόβει και ...έτοιμο το χωνί!


Ένας εύκολος τρόπος για έχετε χωνί από ένα πλαστικό μπουκάλι!


2 σχόλια:

  1. Ουααααου! Αν καταφερω να κατεβω Αθηνα φετος θα με φτιαξεις ενα να παρω μαζι μου χαχαχαχαχα φαινεται υπεροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.