"Ο Κούμπο και οι δύο χορδές"


Τα τελευταία 3 Καλοκαίρια ο δήμος έχεις ανακαινίσει τους δημοτικούς κινηματογράφους και έχει προβολές για παιδιά και μεγάλους με πολύ χαμηλό κόστος. Έχουμε ευχαριστηθεί ταινίες κάτω από τα αστέρια, τα Καλοκαιρινά βράδια. Πολύ πρόσφατα λοιπόν είδαμε μια διαφορετική παιδική ταινία "Ο Κούμπο και οι δύο χορδές".


Η όμορφη ιστορία σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό σχεδιασμό κινουμένων σχεδίων, η μουσική και τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην κουλτούρα της Ιαπωνίας περασμένου αιώνα, αποτελεί σίγουρα μια διαφορετική πρόταση για να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά.
Την έννοια του τίτλου την καταλαβαίνεις προς το τέλος. Πρωτότυπη, συγκινητική, με δράση, πολύ χιούμορ!
Δείτε το trailer της ταινίας:


Τα παιδιά την λάτρεψαν αυτή τη ταινία, και όπως κάθε φορά που τους αρέσει μια ταινία, αν δεν την δουν καμιά 20αριά φορές δεν την χορταίνουν ...φυσικά κι εγώ μαζί!

Η ταινία, σκηνοθετημένη από τον Τράβις Ναιτ, έχει ως ήρωά της ένα έξυπνο και καλόκαρδο αγόρι, τον Κούμπο, που περνά μια ήσυχη κι ασφαλή ζωή, κρυμμένο κάπου μαζί με τη μητέρα του, αφηγούμενος φανταστικές ιστορίες στους ανθρώπους της παραθαλάσσιας πόλης του, μέχρι τη στιγμή που άθελά του θα ξυπνήσει ένα μοχθηρό πνεύμα. Όταν η μητέρα του πεθαίνει, προσπαθώντας να τον σώσει, ο Κούμπο θα κληθεί να ενώσει τις δυνάμεις του με μια μαϊμού κι ένα σκαθάρι και να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό να λύσει το μυστήριο του έκπτωτου πατέρα του, του καλύτερου πολεμιστή σαμουράι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Με την βοήθεια του μαγικού μουσικού οργάνου του, ο Κούμπο θα πρέπει να παλέψει με θεούς και τέρατα για να βρει τη μυθική πανοπλία του πατέρα του που θα τον κάνει αήττητο κι έτσι να ξεκλειδώσει το μυστικό της κληρονομιάς του και να ξαναβρεί την οικογένεια του.
Στην ξενόγλωσση ταινία ακούγονται οι ηθοποιοί: Charlize Theron, Art Parkinson, Ralph Fiennes, George Takei, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Vaccaro, Rooney Mara, Matthew McConaughey

Ενώ στην μεταγλωτισμένη ταινία ακούγονται οι ηθοποιοί: ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΥΤΣΑΦΤΙΚΗ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.