Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Καίτη Οικονόμου

Είμαι σίγουρη πως έχετε διαβάσει πολλά μυθιστορήματά της, και σίγουρα έχετε κάποια από αυτά, εάν όχι όλα, στην βιβλιοθήκη σας. Η κυρία Καίτη Οικονόμου μας πρόσφερε μία συνέντευξη, την ευχαριστούμε πολύ και παρουσιάζουμε ένα από τα τελευταία της βιβλία.

Αυτό που είχε η Άννα με τον Φάνη ήταν μοναδικό κι ανεπανάληπτο – έρωτας μαζί και πόλεμος, ευτυχία και απόγνωση, ζωή και θάνατος. Ένας άπιαστος αντικατοπτρισμός, κάτι που το φαντασιωνόταν μόνο η ίδια. Γι’ αυτό χάθηκε τόσο εύκολα, επειδή δεν υπήρχε…
Η Άννα ερωτεύτηκε τον Φάνη από την πρώτη στιγμή. Ψηλός, αδύνατος, μυστηριώδης, γοητευτικός, χαρισματικός. Δεν υπολόγισε κοινωνικές διαφορές, δεν άκουσε τις φωνές των γύρω της που τη συμβούλευαν ότι είναι επικίνδυνος, αυτοκαταστροφικός. Άκουγε μόνο την καρδιά της και το πλήρωσε ακριβά. Γιατί ο Φάνης, έρμαιο των παθών του, όσο κι αν προσπάθησε να βρει απάγκιο στην αγκαλιά της, δεν τα κατάφερε. Και άγγιξε το θάνατο.
Ο έρωτας μπορεί να είναι φονιάς, μπορεί να είναι, όμως, και λυτρωτής. Αν είναι αληθινός, δε χάνεται ποτέ. Προδίδεται, κρύβεται, υποχωρεί, αλλά τελικά επιστρέφει φέρνοντας μαζί του τη σωτηρία και τη ζωή. Αυτό αποδεικνύει η ιστορία της Άννας και του Φάνη. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η συνέντευξη:

Πως ξεκινήσατε την συγγραφική σας καριέρα;
Ξεκίνησα από τη μετάφραση, με την οποία ασχολήθηκα πάρα πολλά χρόνια, και κάποια στιγμή, με την πείρα που είχα αποκτήσει, αποφάσισα ν' ασχοληθώ και με τη συγγραφή.

Τι σας εμπνέει για να ξεκινήσετε ένα μυθιστόρημα;
Μια ιδέα που μου έρχεται ξαφνικά, μια εικόνα που βλέπω, μια σκέψη που γυροφέρνω στο μυαλό μου... και πολλά άλλα. Η έμπνευση δεν είναι κάτι στατικό, παίρνει πολλές μορφές.

Υπάρχει κάποιο που ίσως να έχετε αγαπήσει, ξεχωρίσει περισσότερο; Και γιατί;
Τα αγαπάω όλα, αν και το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Θα μας εμπιστευτείτε ένα από τα όνειρά σας;
Στη δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα μας, το όνειρό μου είναι να ξεπεραστεί η κρίση και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή όλες οι ελληνικές οικογένειες. Και ειδικά οι νέοι.

Ο 'Έρωτας είναι Πόλεμος' όντως;
Όταν υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, ναι, μπορεί να εξελιχθεί σε πόλεμο.

Τι θα συμβουλεύατε όλους τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του συγγραφέα;
Να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να διδαχτούν από την τεχνική καταξιωμένων συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια