Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

...γιατί πάντα ένα βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο, ειδικά τις γιορτές! Να μερικές προτάσεις που βρήκαμε στο διαδίκτυο...


 
Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα - εκδ. Καλέντης

Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ' όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!

 

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη - εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες

  Οι νέες περιπέτειες του μικρού Νικόλα επανακυκλοφορούν σε 8 υπέροχα βιβλία! Απολαύστε το ανεπανάληπτο χιούμορ του Ρενέ Γκοσινί (δημιουργού του Αστερίξ και του Λούκυ Λουκ) και τα μοναδικά σκίτσα του Ζαν Ζακ Σενπέ, μέσα από τις σκανταλιές της πιο απίθανης τρελοπαρέας, που κάνει άνω κάτω δασκάλους, μαμάδες και μπαμπάδες. 
Αγαπητέ Αγιε Βασίλη, 
Για τη δασκάλα, που είναι τόσο καλή και τόσο όμορφη όταν δεν κάνουμε φασαρία, θα ήθελα να μου φέρεις τις λύσεις όλων των προβλημάτων των μαθηματικών της χρονιάς. Ξέρω πως η δασκάλα στενοχωριέται πολύ όταν μας βάζει κακούς βαθμούς. Γι' αυτό, αν έχω τις λύσεις θα είναι τέλεια, γιατί η δασκάλα θα μου βάζει ένα σωρό καλούς βαθμούς και θα είναι πολύ ευχαριστημένη. 

Όταν ο Άγιος Βασίλης έπεσε στην Γη - εκδ. Λιβάνη

άρη στον Πεφταστέρη, έναν τάρανδο ντροπαλό, αλλά γρήγορο σαν αστραπή, ο 'Αγιος Βασίλης έχει έρθει στη γη παρασυρμένος από μια καταιγίδα μόλις δύο βδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς που έπεσε σε μια ωραία γειτονιά! Αλλά ο 'Αγιος δεν είναι ασφαλής.
Ο κακός Βάλντεμαρ σχεδιάζει να καταστρέψει τον αληθινό Άγιο Βασίλη και να χρησιμοποιήσει τα Χριστούγεννα και τις ευχές των παιδιών για να κερδίσει ο ίδιος χρήματα. Ο 'Αγιος Βασίλης είναι ο μόνος που αντιστέκεται στο σατανικό Βάλντεμαρ και τα σχέδιά του. Με τη βοήθεια δύο παιδιών, της Σαρλότ και του Μπεν, που θα ταξιδέψουν στην παγωμένη Χώρα των Χριστουγέννων, ο 'Αγιος Βασίλης θα αντιμετωπίσει τον Βάλντεμαρ και τα τσιράκια του, τους τρομακτικούς Καρυοθραύστες.

Το Αλφαβητάρι των Χριστουγέννων - εκδ. Παπαδόπουλος

 Ένα απίθανο αλφαβητάρι που μυρίζει Χριστούγεννα, Φαντασία, Γέλιο και Αγάπη. Για να περάσουμε όμορφα και χαρούμενα τις γιορτινές ημέρες, μαθαίνοντας στους μικρούς μας φίλους την Αλφαβήτα: Επειδή γράμματα δεν ξέρουν οι καλικαντζάροι, από γραφή κι ανάγνωση δεν παίρνουνε χαμπάρι ζητήσαν φέτος απ' τον καλικάντζαρο τον 'Αρη τον μόνο που δεν είν' στα γράμματα «ντουβάρι» να ξεσκονίσει τα βιβλία που έχει στο πατάρι τις λέξεις που μυρίζουνε Χριστούγεννα να πάρει να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο αλφαβητάρι!
A 'Αλφα από το άστρο της Ανατολής που πάει τους Μάγους στη Φάτνη
'Αλφα σαν του κουραμπιέ τη ζάχαρη την άχνη.



1 σχόλιο:

  1. Άλλο ένα υπέροχο βιβλίο είναι ''ο Αι-Βασίλης στη φυλακή με τους 88 αρουραίους'' του Ευγένιου Τριβιζά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.