Σοκολάτα υγείας...Τα οφέλη
Ένα μικρό κομμάτι της περιέχει πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό.
Ένα ακόμη, εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η θεοβρωμίνη, η οποία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες κυρίως στη σοκολάτα υγείας, αναστέλλει τη δράση κάποιων παθογόνων οργανισμών στη στοματική κοιλότητα, που προκαλούν τερηδόνα στα δόντια. Η σοκολάτα λιώνει στο στόμα και έτσι δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στα δόντια, συγκριτικά με άλλες τροφές.
Η πραγματική σοκολάτα περιέχει βούτυρο του κακάο και κακαόμαζα. Στην απομίμησή της το βούτυρο του κακάο αντικαθίσταται από φθηνότερα φυτικά λιπαρά, όπως φοινικοπυρηνέλαιο και η κακαόμαζα από κακάο. Επειδή το βούτυρο της αυθεντικής σοκολάτας είναι φυσικό προϊόν υπόκειται σε ήπια επεξεργασία και υπερτερεί σε ποιότητα και σε οφέλη. Αντίθετα, τα λιπαρά που χρησιμοποιούνται στην απομίμησή της έχουν υποστεί επεξεργασία για να πλησιάσουν τα χαρακτηριστικά του βουτύρου του κακάο, όπως την ιδιότητά του να λιώνει στο στόμα, και έτσι το τελικό προϊόν διαφέρει από το πραγματικό τόσο γευστικά όσο και οργανοληπτικά.
Η κατανάλωση μιας σοκολάτας χωρίς ζάχαρη 100 γρ την εβδομάδα δεν φαίνεται να έχει καμία αρνητική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, αντιθέτως μπορεί να φέρει κάποια πλεονεκτήματα.
Καταναλώστε την άφοβα χωρίς τύψεις.
δείτε όλο το άρθρο εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Your comments make me smile :-)