Καρυδόπιτα από τις πιο νόστιμες!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
250γρ. καρύδι τριμμένο
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2κ.γ. μπέικιν
Για το Σιρόπι θα χρειαστείτε:
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
ξύλο κανέλας
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα το οποίο βράζουμε για 10 με 20 λεπτά.
- Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και ρίχνουμε την μαργαρίνη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν με το αλεύρι και τέλος τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι και χαράσουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά να πάει παντού.
- Η καρυδόπιτα θα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό!
Μπορείτε να σερβίρετε την καρυδόπιτα σκέτη, ή με παγωτό, ή και με σιρόπι της αρεσκείας σας, ή γιαούρτι, ή γλυκό του κουταλιού, ή ...ότι τραβάει η όρεξή σας!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Your comments make me smile :-)