Πρασόπιτα Χωριάτικη


Μία πίτα που έρχεται από τα ορεινά χωριά της Μακεδονίας μας! Χρειάζεται διαδικασία αλλά είναι πολύ νόστιμη! Θα σας ενθουσιάσει!



YΛΙΚΑ...


ΖΥΜΗ:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ.λάδι
1 φλ. τσ. νερό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κ.γ. αλάτι.

ΓΕΜΙΣΗ

1 φλ. καφέ λάδι
1 1/2 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια φέτα τριμμενη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλιά σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Αν είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματάμε τα πράσα μας (για 1 λεπτό μόνο)και τα σουρώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι να κάψει και σωταρουμε τα πράσα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος τη φέτα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε το ένα κομμάτι από το ζυμάρι μας και με λίγο νισεστέ στην επιφάνεια που εργαζόμαστε ανοίγουμε το φύλλο μας. Το λαδώνουμε λίγο και τοποθετούμε στο κέντρο του το 1/3 της γέμισης.

Τυλίγουμε σε ρολό και το λαδώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 2 φύλλα. Τα λαδώνουμε και πλέκουμε τα 3 ρολά πλεξούδα. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους παπαρούνας ή με το σουσάμι.
Βάζουμε την πλεξούδα σε ταψί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά!
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.