Χυλοπίτες από τα χεράκια μας!


Γίνονται εύκολα, γρήγορα και είναι με αγνά υλικά από τα χεράκια μας! Φτιάξτε τις και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με την υπέροχη γεύση τους!



ΥΛΙΚΑ...
Συστατικά
1 φλ. τσ. αλεύρι για τα ζυμαρικά και λίγο περισσότερο για το άνοιγμα του φύλλου
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατεύουμε ώσπου η ζύμη μας να γίνει λεία. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να απλώσουμε τη ζύμη μας και να κάνουμε το φύλλο αλλά είναι καλύτερα να αφήσουμε τη ζύμη να καθίσει για 30 λεπτά έως αρκετές ώρες (ακόμα και όλη νύχτα).

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Το πάχος του φύλλου μας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση! Μπορείτε να το κάνετε πολύ ψιλό ή λίγο πιο χοντρό ανάλογα πως θέλετε τις χυλοπίτες σας!

Μόλις ανοίξουμε το φύλλο μας κόβουμε κομμάτια στο κατάλληλο σχήμα. Σε αυτό το στάδιο τα ζυμαρικά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για μερικές ημέρες, ή να καταψυχθούν για μερικούς μήνες (Φτιάχνοντας μεγάλη ποσότητα μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη).

Για να μαγειρέψουμε τις χυλοπίτες μας βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.Αρκούν συνήθως 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών μας.
Συνδυάστε τα με σάλτσα σπετζοφάι (η συνταγή στη σελίδα) ή φτιάξτε κοτόπουλο κοκκινιστό! Ένα άσπρο ξηρό κρασί θα τα απογειώσει!
Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.