Πανεύκολη ζύμη, σαν κουρού!

Η πιο εύκολη, πιο νόστιμη, με πολλές πολλές χρήσεις ζύμη!! Μπορείτε να κάνετε τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, πίτες, τάρτες!! Χρειάζεστε μόνο λίγα υλικά και σχεδόν καθόλου χρόνο!!

Πάμε να δούμε τα υλικά μας...


1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
περίπου 1 κιλό αλεύρι (είτε για όλες τις χρήσεις είτε που φουσκώνει μόνο του)



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει.

Για γέμιση, βάζουμε ...ότι τραβάει η όρεξή μας!! Εμείς βάλαμε τυριά και λουκάνικα!! Σε μερικά βάλαμε και λίγο σουσάμι από πάνω!!
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, στον αέρα, στους 180 βαθμούς!!

Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα!! Η ζύμη γίνεται σαν κουρού, αλλά στο πιο μαλακό της!! Δεν θα αλλάξετε ζύμη μετά από αυτήν!!

Συμβουλή: Κάντε διπλάσια δόση, γιατί απλά δεν θα σας φτάσουν!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Με την παραπάνω ζύμη, δοκιμάσαμε και κάναμε αλμυρά ρολλάκια με τριμμένο λουκάνικο κοτόπουλο, τυρί, μουστάρδα, αυγά! Βγήκαν καταπληκτικά!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δοκιμάστε να ανοίξετε την ζύμη σε μακρόστενο φύλλο, και κάντε ωραιότατη τυροπιτούλα στεφάνι! Πασπαλίστε με μαυροκούκι, δηλαδή μαύρο σουσάμι! Εντυπωσιακό ορεκτικό για κάθε σας τραπέζι ή και για το καθημερινό σας κολατσιό!


7 σχόλια:

  1. Φαίνονται λαχταριστά και πανεύκολα!!! Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα θα αναμένουμε τις εντυπώσεις σου μόλις τα δοκιμάσετε!!

      Διαγραφή
  2. την φτιάξαμε και όντως είναι πεντανόστιμη αυτή η ζύμη!
    και πάει με κάθε είδους γέμιση, ακόμα και νηστίσιμη
    (χρησιμοποίησα απλό αλεύρι , λιγότερο από ένα κιλό, και πρόσθεσα ένα μπέικιν)

    ευχαριστούμε!!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρούλα Αλεξία! Αφράτη γίνεται και έτσι, όταν δεν έχουμε φαρίνα! Από τις αγαπημένες ζύμες για αυτό το λόγο ακριβώς που είπες, πάει με οποιαδήποτε γέμιση! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Αποθηκεύτηκε ήδη η συνταγη!!!
    Αυτές θέλω! Με ελάχιστα υλικά και εύκολες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.