Λεμονόπιτα χωρίς φύλλο, με φρέσκα βιολογικά λεμόνια!
Τα υλικά...
2 λεμόνια
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα (ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι)
1 κουταλιά σούπας baking powder
300γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι...
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
φλούδες ενός λεμονιού
Πλένετε καλά τα λεμόνια και τα κόβετε σε κομμάτια. Αφαιρείτε το λευκό μέρος τους γιατί πικρίζει. Στο μπλέντερ πολτοποιείτε την ψύχα και την φλούδα.
Χτυπάμε πολύ καλά στο mixer την ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέστε το γάλα (ή το γιαούρτι) και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το baking powder. Τέλος το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα λεμόνια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Χαράζουμε και σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα με το που βγει από τον φούρνο. Να είναι δηλαδή ζεστή η λεμονόπιτα και κρύο το σιρόπι.
Καλή σας όρεξη!!
Καλή χρονιά!! Φαίνεται τέλειο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει γίνει πάρα πολύ καλό , και τελικά μας άρεσε περισσότερο από όσο η πορτοκαλόπιτα, η οποία μπορεί να γίνει σχεδόν με την ίδια συνταγή!!
ΔιαγραφήΛατρεύουμε το λεμόνι οικογενειακως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμασω!
Λατρεύουμε κι εμείς το λεμόνι οικογενειακώς!! Οπότε ...φαντάζεσαι τι έχει γίνει!! Αναμένω όταν την δοκιμάσετε τις εντυπώσεις!!
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...