Κέικ Πορτοκάλι!
Υλικά
4 κούπες (ή 500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τύπου φαρίνα
2 κούπες (ή 400γρ.) ζάχαρη
1 1/4 κούπα (ή 250γρ.) βούτυρο
2 αυγά
1 1/4 κούπα (ή 250γρ.) γάλα συμπυκνωμένο αραιωμένο με χυμό πορτοκάλι
ξύσμα του πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το mixer πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν, για περίπου 2 λεπτά.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε από πάνω γλάσο, τρούφα, ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε!
Tip: μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας για έξτρα γεύση!
Καλή σας όρεξη!
Αγαπάμε τα κέικ στο σπιτικό μας και τα θεωρώ τέλειο σνακ για το σχολείο όταν βαριούνται τα συνηθισμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρώτηση κρίσεως: το βούτυρο λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου?
Πράγματι και ο γιος μου λατρεύει αυτά τα κέικ!! Και παίρνει μαζί του στο σχολείο!! Το βούτυρο προτιμώ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!!
Διαγραφή