Υλικά
4 κούπες (ή 500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τύπου φαρίνα
2 κούπες (ή 400γρ.) ζάχαρη
1 1/4 κούπα (ή 250γρ.) βούτυρο
2 αυγά
1 1/4 κούπα (ή 250γρ.) γάλα συμπυκνωμένο αραιωμένο με χυμό πορτοκάλι
ξύσμα του πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το mixer πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν, για περίπου 2 λεπτά.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε από πάνω γλάσο, τρούφα, ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε!
Tip: μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας για έξτρα γεύση!
Καλή σας όρεξη!
2 Σχόλια
Αγαπάμε τα κέικ στο σπιτικό μας και τα θεωρώ τέλειο σνακ για το σχολείο όταν βαριούνται τα συνηθισμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρώτηση κρίσεως: το βούτυρο λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου?
Πράγματι και ο γιος μου λατρεύει αυτά τα κέικ!! Και παίρνει μαζί του στο σχολείο!! Το βούτυρο προτιμώ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!!
ΔιαγραφήYour comments make me smile :-)