Εκμέκ με φρυγανιές!
Μια συνταγή από την φίλη μας Λένα!
1 κιλο ζαχαρη, 4 νεροποτηρα νερο, 2 ξυλα καναλλα,φλουδα πορτοκαλι, 1 κουτ.σουπας γλυκοζη, λίγους σπόρους μαχλέπι, βρασμενο 5-7 λεπτα και απο πανω ριχνεις σκονη κανελας στις φρυγανιες.
Στη συνεχεια ετοιμαζουμε την κρεμα...
Θα χρειαστεις 1 γαλα ζαχαρουχο, 1 κουτι οικ.συσκευασια ανθος αραβοσιτου Γιωτης, 3 βανιλιες.
Διαλυεις το ζαχαρουχο με το αναλογο νερο σε μια κατσαρολα,σε ενα αλλο κατσαρολακι διαλυεις το ανθος αραβοσιτου με γαλα φρεσκο και το ριχνεις κι αυτο μετα στην κατσα ρολα με το υπολοιπο γαλα (αυτο για να μην σβολιασει).
Προσθετεις τις βανιλιες και αν θελεις να εχει η κρεμα λιγο κιτρινωπο χρωμα χτυπα 3 κροκους και προσθεσετα. Εγω δεν βαζω. Μολις δεσει η κρεμα τη ριχνεις κι αυτη απο πανω κι οταν κρυωσει χτυπας τη σαντυγι και γαρνιρεις η με κουβερτουρα η φυστικι Αιγινης.
Το αφήνεις 4 ώρες στο ψυγείο τουλάχιστον για να σφίξει και μετά σερβίρεις!
Μερικά tip...
Την τελευταια φορα διαέλυσα το ζαχαρουχο με το υπολοιπο σιροπι που περισσεψε και πριν βαλω την κρεμα πανω στις φρυγανιες εβαλα τριμενη κουβερτουρα με αμυγδαλο αλμυρο. Το γλυκο με το αλμυρο κανει ωραια αντιθεση. Στρωνεις την μρεμα και τη σαντυγι και γαρνιρεις παλι με το μειγμα κουβερτουρα αμυγδαλο.
ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποσο με σκλαβωνεις παντα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τις υπέροχες συνταγές σου!!
Διαγραφή