Λεμονάτα κουλουράκια με γλάσο!
Σήμερα φτιάχνουμε και σας προτείνουμε, νόστιμα και μυρωδάτα κουλουράκια λεμονιού,
με γλάσο!!!
με γλάσο!!!
Προσωπικά, είμαι λάτρης του λεμονιού και διαρκώς ψάχνω συνταγές με αυτό.
Κέϊκ, μαρμελάδα, λεμονόπιτα, γλυκό κουταλιού και λεμονάδα... όλα λατρεμένα.
Μόλις ανακάλυψα όμως αυτά τα κουλουράκια, ξετρελάθηκα!!!
Μόλις ανακάλυψα όμως αυτά τα κουλουράκια, ξετρελάθηκα!!!
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
ξύσμα από ένα λεμόνι (ακέρωτο)
Για το γλάσο
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι απλή...χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να γίνει μια μαλακή και σταθερή ζύμη(αφράτη σαν του κουραμπιέ).
Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε, ή ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε με κουπατ.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα και κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15΄-20΄λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας και το μέγεθος των κουλουριών μας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο μας (απλά ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό λεμονιού) και αλείφουμε με αυτό τα κουλουράκια μας, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και να σφήξει το γλάσο, προτού τα αποθηκεύσουμε.!
Εμένα μου αρέσει να τα πλάθω αρκετά λεπτά (σαν τα δάχτυλά μας περίπου) και δεν τα αλείφω όλα με γλάσο... πάντα αφήνω μερικά σκέτα για τον καφέ!!!!!
Αν είσαστε κι εσείς λάτρεις του λεμονιού, είμαι σίγουρη πως αυτά τα κουλουράκια
...θα τα λατρέψετε!!!!!
...θα τα λατρέψετε!!!!!
Όμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...