Μελόπιτα η ταπεινή


Πρόκειται για μια πολύ απλή πίτα, με λίγα υλικά, άρα και οικονομική. Είναι πολύ νόστιμη και μπορείτε να την σερβίρετε με διάφορους τρόπους, αλλά δέχεται και πολλές παραλλαγές!


Η βασική συνταγή είναι :

300γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα φαρίνα που φουσκώνει μόνο του)
200γρ. βούτυρο
150γρ. μέλι

Ανακατεύετε το αλεύρι με το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ψήνεται στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Το μείγμα μπορεί να σας φανεί λίγο σφιχτό, σε σχέση με του κέικ, αλλά θα δείτε ότι αφού ψηθεί θα είναι αφράτο.
Μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε τριμμένο λεμόνι ή πορτοκάλι, για έξτρα άρωμα.
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, κατά προτίμηση καρύδια. Προσωπικά την προτιμώ σκέτη.

Σερβίρετε καλύτερα όταν είναι ζεστή, με παγωτό, γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα, μερέντα, κανέλα και ζάχαρη!


Το γλυκάκι αυτό ήταν η προτίμηση του μπαμπάκα μου την ημέρα του Πατέρα! Συνοδεύσαμε το ένα κομμάτι με γλυκό κουταλιού κεράσι, σπιτικό από Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andrianaκαι το άλλο με μερέντα!

Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.