"Το χνάρι που δεν έσβησε", της Νοέλ Μπάξερ από τις εκδόσεις Διόπτρα


Διαβάζοντας διάφορους συγγραφείς θα βρεις και κάποιους που ο λόγος τους είναι λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους σε σημείο που θα πρέπει να προσαρμοστείς σε μερικές σελίδες για να τον καταλάβεις. Ένας από αυτούς είναι η Νοέλ Μπάξερ, με το ιστορικό της μυθιστόρημα "Το χνάρι που δεν έσβησε".
Ένα μυθιστόρημα 649 σελίδων και η ιστορία 3 γενεών και πολλών οικογενειών που περιπλέκονται με την ιστορία της Ελλάδας στα χρόνια της Χούντας και της Βασιλείας. Οι καιροί που ολόκληρες οικογένειες χωρίζονταν στα δύο, ή ξεκληρίζονταν. Και τότε, όπως και τώρα, ο κύκλος θα ολοκληρωθεί εκεί από όπου ξεκίνησε, με πάθη, λάθη και μνήμες από το παρελθόν που αναδύονται με μυσταγωγικό τρόπο.


Ένα πολυεπίπεδο, πολύπλευρο και σχεδόν ποιητικό μυθιστόρημα...

Μου κράτησε συντροφιά αρκετά καλοκαιρινά βράδια. Μου έφερε ξανά στην μνήμη ιστορίες από παλαιότερες γενεές της τότε εποχής, από τους δικούς μου προγόνους. Και μου θύμισε πως τα πάθη είναι μια πολύ αρχαία ιστορία, που χρονολογείτε από όταν πρωτοεμφανίστηκε ο άνθρωπος πάνω στη Γη, και πως θα περάσουν ακόμη πολλά πολλά χρόνια για να καταφέρουμε να τιθασεύσουμε τα πάθη μας για να μην μας καταπιούν.

Αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα αλλά μπορείτε να πάρετε μέρος και στον διαγωνισμό μας για να κερδίσετε ένα αντίτυπο.
Οι όροι γνωστοί: 

1. Να κάνετε "μου αρέσει" στις σελίδες Kalli's blog και Εκδόσεις Διόπτρα.
2. Να κάνετε δημόσια κοινοποίηση την ανακοίνωση που θα βρείτε εδώ στο facebook. (Εάν δεν έχετε facebook απλά συμπληρώστε την φόρμα).
3. Να συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.


Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη! 


Η διαδικασία παραλαβής του βιβλίου είναι η εξής:
Οι κάτοικοι Αθηνών παραλαμβάνουν το δώρο τους από συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις Διόπτρα για το οποίο θα ενημερωθούν. Ενώ για κατοίκους εκτός Αθηνών η αποστολή γίνεται με courier.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδος.

Καλή επιτυχία σε όλους!







~~~~~~~~~~~~~~~


ΝΙΚΗΤΡΙΑ

Eva Kasapi



~~~~~~~~~~~~~~~
Χορηγός Επικοινωνίας του Διαγωνισμού μας:




4 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.