ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ


"Λικέρ Ρόδι"


Το ρόδι είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα. Το χρησιμοποιώ παντού,σε σαλάτες,σε γλυκά,αλλά το καλύτερό μου...είναι το λικέρ!!!
Γίνεται εύκολα και γρήγορα...
Και αφού μαζέψαμε αρκετά φρέσκα ρόδια από το χωριό,είπαμε να  κάνουμε ένα λικεράκι!

Υλικά

2 κούπες σπόρους ροδιού
2 κούπες βότκα(ή τσίπουρο)
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν βράση. Με το που λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει ο βρασμός,κατεβάζουμε από την φωτιά,σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε έτσι για 24 ώρες!!!


Την επόμενη μέρα σουρώνουμε καλά σε ένα τουλπάνι,ή φίλτρο καφέ και αποθηκεύουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια.
Η ποσότητα αυτή δεν είναι μεγάλη...κάντε την σαν δοκιμή και είμαι σίγουρη πως θα την τριπλασιάσετε!!!




4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν βάζουμε και το αλκοόλ να βράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα βάζουμε όλα μαζί,και αμέσως μόλις ξεκινήσει ο βρασμός και δούμε ότι έλιωσε η ζάχαρη το κατεβάζουμε και το σκεπάζουμε!

      Διαγραφή
  2. θα την κανω αυριο.ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.