Ψητή κολοκύθα
Ομολογώ δεν συνηθίζουμε να παίρνουμε κολοκύθα. Βασικά, πρέπει να είναι η πρώτη φορά που παίρνω και κάνω την απόπειρα να την φτιάξω. Την βρήκα και σε οικονομική τιμή και είπα γιατί όχι; Βρήκα πολλές συνταγές στο διαδίκτυο και είπα να ξεκινήσω με την ψητή κολοκύθα.
Πρώτα καθαρίζουμε το κομμάτι κολοκύθα. Φανταστείτε πως είναι σαν πεπόνι, που πρέπει να αφαιρέσεις τα κουκούτσια (τα κράτησα να τα φυτέψω) και την φλούδα.
Έκοψα σε κομμάτια περίπου 1εκ.
Σε ταψί έβαλα λίγο ελαιόλαδο. Τοποθέτησα τα κομμάτια κολοκύθας και πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λάδι.
Έβαλα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά.
Τα κομμάτια έχουν μαλακώσει, αλλά χωρίς να έχουν λιώσει. Μου έδωσε την αίσθηση της γλυκοπατάτας. Με το αλάτι και το πιπέρι, ισορροπεί η γλυκύτητά της.
Νομίζω πως θα ήταν ωραία σε ζεστή σαλάτα αλλά και γαρνιτούρα για κρέας.
Πρώτα καθαρίζουμε το κομμάτι κολοκύθα. Φανταστείτε πως είναι σαν πεπόνι, που πρέπει να αφαιρέσεις τα κουκούτσια (τα κράτησα να τα φυτέψω) και την φλούδα.
Έκοψα σε κομμάτια περίπου 1εκ.
Σε ταψί έβαλα λίγο ελαιόλαδο. Τοποθέτησα τα κομμάτια κολοκύθας και πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λάδι.
Έβαλα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά.
Τα κομμάτια έχουν μαλακώσει, αλλά χωρίς να έχουν λιώσει. Μου έδωσε την αίσθηση της γλυκοπατάτας. Με το αλάτι και το πιπέρι, ισορροπεί η γλυκύτητά της.
Νομίζω πως θα ήταν ωραία σε ζεστή σαλάτα αλλά και γαρνιτούρα για κρέας.
Μπορώ να πω ότι μου κέντρισες το ενδιαφέρον τώρα, αρχικά όταν διάβασα αλάτι στην κολοκύθα που την έχω για γλυκιά, ένιωσα κάπως, έτσι όμως οπως βλέπω τα ψημένα κομμάτια, με έβαλες σε περιέργεια να το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ίδια σκέψη είχαμε, αλλά τελικά είναι πολύ πετυχημένος συνδυασμός. Δοκίμασέ το, μιας και είναι εύκολο και γρήγορο, και αναμένω εντυπώσεις!
Διαγραφή