Ορφανή πίτα με μπρόκολο


Ξέρω, ξέρω, πολλοί θα βλέπετε μπρόκολο και θα στραβώνεται, αλλά περιμένετε, δώστε μια ευκαιρία σε αυτή τη συνταγή γιατί πραγματικά θα σας αποζημιώσει!
Είναι πολύ εύκολη συνταγή την οποία έκανα δύο φορές μέσα στις γιορτές. Χρησιμοποίησα την ταρτέρια, μιας και δεν φουσκώνει, δεν θέλω πολύ ποσότητα (πχ ταψί) και μου αρέσει το κυματιστό σχέδιο τριγύρω.



Βασική προϋπόθεση να έχετε βράσει το μπρόκολο, χωρίς να γίνει λιώμα όμως.
Στο πάτο της ταρτιέρας ρίχνεται λίγο λάδι και αρκετή τριμμένη φρυγανιά (χρησιμοποίησα 3 τριμμένες φρυγανιές).

Σε ένα μπολ επιλέγεται τις φουντίτσες του μπρόκολου και τα τρυφερά μέρη. Για την ταρτιέρα μου, έβαλα 5-6 φουντίτσες. Δεν θέλουμε τα χοντρά κοτσάνια. Με ένα πιρούνι κόβετε σε μικρά κομμάτια το μπρόκολο. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε εσείς το πόσο χοντροκομμένα ή όχι τα θέλετε. Προτίμησα σε μικρή κομμάτια, να μην πολύ φαίνονται.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τυρί τριμμένο επιλογής σας (πρόσθεσα 4 κουταλιές της σούπας) και κομμάτι φέτα ψιλοκομμένο (υπολόγισα περίπου 100γρ). Κατά προτίμηση, επιλέξτε λίγο πικάντικα τυριά. Συνδυάζονται υπέροχα με το μπρόκολο!
Προσθέστε 3 αυγά χτυπημένα και ένα κρασοπότηρο γάλα, και ανακατέψτε καλά.
Δεν πρόσθεσα αλάτι καθόλου, μιας και τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
Δεν πρόσθεσα επίσης πιπέρι, γιατί δεν το πολύ θέλω στην κουζίνα.



Θα έχετε ένα μείγμα ρευστό. Αδειάστε το στην ταρτέρια και στρώστε το ομοιόμορφα.
Καλύψτε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά (χρησιμοποίησα 3 τριμμένες φρυγανιές) και ψήστε στους 200 για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.
Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο.
Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε στην συνταγή ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό. Αποφύγαμε να προσθέσουμε λόγο νηστείας.

Το μπρόκολο έχει συνδυαστεί υπέροχα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και δεν φαίνεται έντονα. Μάλιστα, οι καλεσμένοι μου νόμιζαν ότι έχω βάλει σπανάκι!
Αν είστε δύσκολοι με το μπρόκολο, με αυτήν την ορφανή πίτα με μπρόκολο θα αλλάξετε γνώμη.


Εν συντομία τα υλικά...

λάδι
τριμμένη φρυγανιά
μπρόκολο
3 αυγά
κομμάτι φέτα
τυρί τριμμένο
γάλα

Όπως είδατε, την είπα πίτα ορφανή γιατί δεν χρησιμοποίησα φύλλο. Η τριμμένη φρυγανιά έκανε όλη την δουλειά! Προσθαφαιρέστε υλικά ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Καλή όρεξη!



2 σχόλια:

  1. Είναι από τις συνταγές που στα σίγουρα θα δοκιμάσω!!! Εξαιρετική ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναμένω τις εντυπώσεις σου Mary μου και φυσικά εάν δοκίμασε η μικρή! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.