Berliner - ντονατσάκια φούρνου
Berliner
ή αλλιώς Ντονατσάκια φούρνου
Αφράτα γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού και σπιτική μαρμελάδα φράουλα!!!!!!
Αυτά κάνουμε εμείς όταν έχουμε αυπνίες χαχαχαχα.
Και έτσι έχουμε έτοιμο το πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους,για κέρασμα στην δουλειά ή απλά για τις συνηθισμένες μας υπογλυκαιμίες!
Υλικά
(βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια)
(βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια)
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό
450 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
3 κ.σ λιωμένο βούτυρο
5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα και διαλύω την μαγιά. Έπειτα προσθέτω την ζάχαρη το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνω. Τέλος προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Αν κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,περίπου 45' λεπτά.
Αφού φουσκώσει, κόβω τη ζύμη μου σε μικρά κομμάτια-μπαλάκια. Ανοίγω με τα χέρια και γεμίζω με πραλίνα ή μαρμελάδα.
Σχηματίζω μικρά πουγκάκια και μετά τα γυρίζω ανάποδα, έτσι ώστε η ένωση να είναι από την κάτω μεριά για να μην μου ανοίξει στο ψήσιμο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15' λεπτά ακριβώς, στον αέρα!
Μόλις βγουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα!!!!!!!!!
Φαίνονται πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ♥
Και είναι Αγγελική μου,δοκίμασε τα και δεν θα χάσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα εκανα και ειναι τελεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάσω μου χαίρομαι που τα δοκίμασες και σου άρεσαν!!!
ΔιαγραφήΑποθηκεύω και θα αναμένετε εντυπώσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα αναμένουμε μαζί με φωτογραφίες παρακαλώ πολύ ;)
Διαγραφήχαίρομαι πολύ που σε βρήκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν βάλω κακουλε μυρωδικα τσουρεκιού; πειράζει;
Καλώς ήρθες!! Φυσικά και δεν πειράζει, είναι θέμα γούστου από μυρωδικά τι θα επιλέξουμε να βάλουμε!! Σίγουρα θα τους δώσουν άλλη πινελιά!! Να τα κάνεις και να μας πεις πως έγιναν!!
ΔιαγραφήΈγιναν πολύ ωραία,τα μισά με μερέντα και τα μισά με μαρμελάδα, συνταγή για σταφιδόψωμο μπορείς να αναρτήσεις;
ΔιαγραφήΕυχαριστώ!!!!!
Μπράβο!! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!! Έχουμε συνταγή για σταφιδοτσουρεκάκια που μπορείς να δεις στο παρακάτω link http://www.kallisblog.gr/2015/05/blog-post_11.html Για σταφιδόψωμο θα ανεβάσουμε σύντομα συνταγή! Σε ευχαριστούμε πολύ!
ΔιαγραφήΖάχαρη μπορώ να βάλω μέσα μαζι με κανέλα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω πως θα βγει,δεν το έχω δοκιμάσει...ίσως να είναι πιο στεγνό. Δοκίμασέ το σε μερικά και πες μας τις εντυπώσεις σου για να το φτιάξουμε κι εμείς!
ΔιαγραφήΜπορούμε να βάλουμε παραπάνω ποσότητα σοκολάτας μεσαά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια μπορείς να βάλεις όση ποσότητα θες,αρκεί να προσέξεις να κλείσεις καλά την ζύμη ώστε να μην σου ανοίξει και χυθεί στο ψήσιμο!!!Επίσης μπορείς να βάλεις ολόκληρο σοκολατάκι ή κομμάτι της αγαπημένης σου σοκολάτας!
ΔιαγραφήΜπορώ αντί για ζάχαρη να βάλω αλάτι και να τα γεμίσω με τυρί και ζαμπον πχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη αυτή είναι άγλυκη και πιστεύω ότι θα μπορούσες να δοκιμάσεις και την αλμυρή εκδοχή,χωρίς να προσθέσεις αλάτι.Δοκίμασε το και στείλε μας τις εντυπώσεις σου!
ΔιαγραφήΚοριτσια στον αερα χρειαζονται 15 λεπτα;γιατι τα εχω στις αντιστασεις κ δεν εχουν ψηθει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ χρησιμοποιώ πάντα αέρα στα γλυκά μου! Στα 15' λογικά θα έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα από πάνω, δεν θέλει να ψηθεί παραπάνω γιατί στεγνώνει και γίνεται σκληρό! Παίζει ρόλο πάντα και ο φούρνος.
ΔιαγραφήΜπορούν να γίνουν κ νηστίσιμα; βάζοντας ποια υλικα;σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν θέλουμε νηστίσιμα, θα αναζητήσουμε άλλη εντελώς συνταγή. Η συγκεκριμένη δεν μπορεί να προσαρμοστεί, γιατί δεν θα βγει το ίδιο αποτέλεσμα. Την νηστίσιμη εκδοχή δεν την έχουμε δοκιμάσει.
ΔιαγραφήBerliner.... τι λες τωρα τρελενομαιιι !!! Θα τα φτιάξω κάποια στιγμη
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις και να τα απολαύσεις....Είναι γλυκός πειρασμός!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν τα βάλω στην κατάψυξη αψητα θα χαλάσουν;
ΑπάντησηΔιαγραφή