Αγαπητέ γονέα θα σου πω πράγματα που μπορεί να σε σοκάρουν...

11:18 π.μ.
Προειδοποιώ τον αναγνώστη μου, πως ακολουθούν σκέψεις θυμού και αγανάκτησης...

Μαζί με το τέλος της σχολικής χρονιάς, παιδιά και γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, περιμένουμε πως και πως τις γιορτές και τις παρουσιάσεις για να καμαρώσουμε τα παιδάκια μας στην δραστηριότητα που κάνανε μαθήματα όλο αυτό το διάστημα. Θέατρο, πιάνο, χορωδία, αθλητισμό και πάει λέγοντας.

Θα σου πω κάτι που μπορεί να σε σοκάρει, εσένα αγαπητέ γονέα...


Δεν συμμετέχει μόνο το δικό σου παιδί στις παρουσιάσεις...
Δεν υπάρχει μόνο το δικό σου παιδί...
Δεν είσαι ο μόνος γονέας στον χώρο...
Φοβερό έτσι;

Για αυτό εσύ αγαπητέ γονέα, την ώρα που φεύγεις κατευθείαν με το που τελειώνει την παρουσίαση το δικό σου παιδί, γυρίζεις την πλάτη σε όλα τα άλλα παιδιά, στους δασκάλους και τους παρευρισκόμενους. Είναι σαν να λες... δεν με ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι.
Σκέψου... να ήταν το δικό σου παιδάκι τελευταίο στην παρουσίαση και να μένανε στο κοινό μόνο οι δικοί του άνθρωποι...

Για αυτό εσύ αγαπητέ γονέα, την ώρα που έχει ξεκινήσει η παράσταση οφείλεις να είσαι στην ώρα σου στον χώρο. Δείχνει σεβασμό σε όλους τους υπόλοιπους.
Για αυτό, την ώρα που εγώ παίρνω βίντεο το παιδάκι μου για να αποθανατίσω την στιγμή, δεν με ενδιαφέρει εάν εκείνη την ώρα σκέφτηκες πως πρέπει να έρθεις στην αίθουσα και να βρεις να κάτσεις.

Για αυτό εσύ αγαπητέ γονέα, οφείλεις να μην κάνεις θόρυβο στην διάρκεια της παρουσίασης επειδή θες να κουτσομπολέψεις ή να μοιραστείς τα νέα σου εκείνη την στιγμή ή θες να εκθειάσεις το παιδί σου ...ό,τι άλλο εκείνη την στιγμή μπορεί να περιμένει... οφείλεις να δείχνεις σεβασμό την ώρα που κάποιο άλλο εκτός του δικού σου παιδιού είναι στην σκηνή και παρουσιάζει το δικό του μέρος της παράστασης.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη...
Με το παράδειγμά μας τα παιδιά μαθαίνουν. Μην σας κακοφαίνεται λοιπόν, όταν το παιδί σας το χαρακτηρίζεται εσείς ανάγωγο, κακομαθημένο, ασεβή, γιατί εσείς του έχετε δείξει αυτά τα παραδείγματα συμπεριφοράς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.