Η μικρή Δαφνούλα

12:05 μ.μ.
Αυτό το λουλουδάκι σας το είχα δείξει μέσω instagram. Μου το είχαν φέρει σε βαζάκι, κομμένο την Πρωτομαγιά ένα πολύ πολύ γλυκό κοριτσάκι.
Δεν ξέραμε τι λουλουδάκι είναι...

Η μικρή Δαφνούλα Kalli's blog


Το λουλουδάκι άντεξε στο βαζάκι με το νερό και έβγαλε ριζούλες. Ήταν καιρός να το φυτέψω σε χώμα. Αναπτύσσεται γρήγορα, βγάζει ανθάκια στο φουλ και δείχνει να είναι ανθεκτικό σαν φυτό. Το καλύτερό μου, γιατί δεν το έχω και πολύ με τα φυτά. Θέλω εύκολα και χωρίς πολύ περιποίηση φυτά.

Αναγνώστριες, λοιπόν, με βοήθησαν στο να βρω ποιό φυτό είναι. Το όνομα Δαφνούλα.
Έκανα την σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο, κοινώς google, και βρήκα πληροφορίες σχετικά. Σας τις παραθέτω εδώ...

Η δαφνούλα φυτεύεται το καλοκαίρι έξω και σε τοποθεσίες με ήλιο ή με ημισκιά.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μικρή διάρκεια απευθείας ήλιου για να είναι ζωηρή (περίπου 2ώρες την ημέρα). Σε συνθήκες καύσωνα και με πολλές ώρες ήλιου μπορεί να πιέζεται λίγο το μεσημέρι αλλά με το που πέσει λιγάκι η θερμοκρασία ξανά δείχνει ακμαία.

Χρειάζεται πότισμα όποτε στεγνώσει το χώμα γύρω από το φυτό μας και σε βάθος 2-3cm είναι σαν ξερή σκόνη, φροντίζοντας να μην λιμνάζει το νερό. Όσο μεγαλώνει αντέχει και πιο πολύ στην ξηρασία. Ένα κόλπο είναι να ρίχνουμε μικρές ποσότητες νερού για να μπορεί το φυτό μας να έχει πολλά άνθη.

Προσαρμόζεται στα περισσότερα χώματα. Αρκεί να στραγγίζουν σχετικά καλά. Ζητάμε στο εμπόριο μίγματα “εξωτερικού χώρου”.

Δεν απαιτεί κλάδεμα και απλώς καθαρίζουμε το φυτό μας από τα μαραμένα άνθη ή φύλλα.


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο http://fisi.gr

Αναμένω να μεγαλώσει και να μπει σε μεγαλύτερη γλαστρούλα. Αν κι εσείς λοιπόν, δεν το έχετε και πολύ με τα φυτά, και ψάχνεται για εύκολα στην περιποίησή τους, ένα από αυτά είναι η Δαφνούλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.