Γιαουρτόπιτα

Να σας πω πως αυτήν την ημέρα είχα ξυπνήσει από τις 5 το πρωί. Να σας πω επίσης ότι έψησα μία τυρόπιτα, ετοίμασα τηγανίτες για πρωινό και καφέ. Στην συνέχεια έφτιαξα και την γιαουρτόπιτα... αφού φάγαμε το μεσημέρι.

Γιαουρτόπιτα Kalli's blog

Μετά από τα παραπάνω, η κουζίνα είναι βομβαρδισμένο τοπίο... αλλά τουλάχιστον υπέροχα μυρωδιαστό βομβαρδισμένο τοπίο! Όποιος αληθινά γενναίος ας έρθει να συμμαζέψει!

Η γιαουρτόπιτα φαίνεται πραγματικά λαχταριστή στην φωτογραφία, στο βιβλίο συνταγών του Τσελεμεντέ, αλλά για κακή μου τύχη και για άγνωστο λόγο, το κέντρο του κέικ βούλιαξε όταν το έκοψα. Το ξανά έβαλα στον φούρνο και σιρόπιασα μετά, αφήνοντάς το να κρυώσει και βγάζοντας ένα ένα κομμάτι στην συνέχεια.
Ευτυχώς...ευτυχώς...όλα καλά και μόνο τα μεσαία κομμάτια στο κέντρο άφησα εκτός!! Όλα τα άλλα είναι όπως πρέπει να είναι!! Μια ανακούφιση την ένιωσα!!

Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και υποπτεύομαι ότι ο φούρνος μου ότι αρχίζει και παραδίδει....ουφ...ας σας δώσω την συνταγή τώρα, η οποία δεν είναι αυτούσια από του Τσελεμεντέ, αλλά η αλλαγμένη που έκανα και είναι εξίσου πεντανόστιμη και αφράτη!!


Υλικά

150γρ βούτυρο ή 100-120γρ ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
250γρ γιαούρτι
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού baking
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 3/4 φλιτζάνια νερό
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι


Έχω βουτυρώσει το ταψάκι και το έχω βάλει στο φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.
Έβαλα όλα τα στερεά σε ένα μπολ και μετά τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Το περιχύνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Θα πρέπει να έχουμε ένα αραιό σιροπάκι.

Μόλις βγάλουμε την γιαουρτόπιτα από τον φούρνο, σιροπιάζουμε.

Μπορείτε να σερβίρετε σκέτη ή με παγωτάκι από πάνω, ή σαντιγί! Ζεστή είναι πολύ πιο ωραία, αλλά και την επόμενη ημέρα μπορεί να καταναλωθεί το ίδιο ευχάριστα!

Καλή όρεξη!

Γιαουρτόπιτα Kalli's blog

Γιαουρτόπιτα Kalli's blog




2 σχόλια:

  1. Φαίνεται δύσκολη η γιαουρτόπιτα συγχαρητήρια που την έφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατάσσα μου είναι πολύ απλή η διαδικασία της. Όλα τα υλικά σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν και ψήσιμο. Μετά, το σιρόπιασμα. Τόλμησέ το να δεις, δεν θα δυσκολευτείς πιστεύω. Η original συνταγή ήταν με διαχωρισμό των αυγών, ασπράδι-κρόκου, για να κάνεις μαρέγκα. Μου φάνηκε πιο περίπλοκη σαν διαδικασία. Ενώ, αυτή που προτείνω είναι απλοποιημένη.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.