"Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη" στον Ελληνικό Κόσμο

Το Σάββατο που πέρασε επισκεφθήκαμε το Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη"!

πηγή: https://www.viva.gr

Πρώτη φορά η αλήθεια βρίσκομαι στον χώρο και είναι πραγματικά υπέροχος! Η αίθουσα του θεάτρου είναι αμφιθεατρική, ώστε όπου κι αν κάτσεις να βλέπεις παντού, χωρίς να σε εμποδίζει κανείς. Όλο το προσωπικό ευγενέστατο, ακόμη κι όταν στο πρώτο μέρος της παράσταση χρειάστηκε για λίγο να βγούμε έξω, είχαμε βοήθεια για να διευκολυνθεί η έξοδός μας, μα και η είσοδός μας στην αίθουσα.


"Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη", τέσσερις ιστορίες προσαρμοσμένες με απλό κείμενο για την καλύτερη κατανόηση από την πλειοψηφία των παιδιών. Βρήκα πολύ έξυπνο τον τρόπο παντρέματος, της προσαρμογής δηλαδή, με το σήμερα. Υπήρξαν στοιχεία διακριτικά, χωρίς ιδιαίτερα έντονες αντιθέσεις για το μάτι και την ακοή, χωρίς να κουράζουν.
Κατά την διάρκεια της ιστορίας, υπήρχαν γραφικά στο πίσω μέρος του σκηνικού, με εναλλαγές τοπίων, φωτογραφιών και μηνυμάτων. Ακόμη και στο τέλος κάθε ιστορίας, προβάλλονταν φωτογραφίες και μηνύματα σχετίζοντας την ιστορία του παππού Αριστοφάνη με το σήμερα.

Ο χώρος βοηθούσε στο να υπάρξει διαδραστικότητα με το κοινό και κυρίως με τα παιδιά. Οι ηθοποιοί θα περάσουν ανάμεσα από το κοινό και σε ένα σημείο στο έργο και για λίγα λεπτά, παιδιά ανεβαίνουν στην σκηνή για να συμμετέχουν κι αυτά στην παράσταση μαζί με τους ηθοποιούς.
Το σκηνικό σε συνδυασμό με τα γραφικά, είναι πολύ όμορφο!
Τα κοστούμια πολύ προσεγμένα και εντυπωσιακά, ειδικά στην τελευταία ιστορία του παππού Αριστοφάνη με τα πουλιά! Πιστεύω πως αυτό το σημείο ήταν το πιο δυνατό της παράστασης, λόγο κουστουμιών! Εντυπωσιακά, με φτερά και πούπουλα στην κυριολεξία, και χρώματα!

πηγή: https://www.viva.gr

Μουσική, χορός, τραγούδι, διάλογοι και υποκριτική, σκηνικά και γραφικά, συνθέτουν μια πολύ δυνατή παράσταση για φέτος για όλη την οικογένεια.
Το συστήνω για παιδιά από 8 ετών και πάνω, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τα νοήματα. Όμως, και μικρότερα παιδιά θα την ευχαριστηθούν!

πηγή: https://itravelling.gr


Απόδοση κειμένου – σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Video art: Αντώνης Δελαπόρτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Σολδάτου

Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Νίκος Ορφανός
&
Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Κώστας Τερζάκης, Πελαγία Αγγελίδου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Θοδωρής Ανθόπουλος, Δανάη Σδούγκου, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Χρήστος Ντόβας, Δήμητρα Βήττα


ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο στις 14:30 & Κυριακή στις 11:30


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Ελληνικού Κόσμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.