Πιτάκια με ζύμη από πατάτα

Τα πιτάκια αυτά τα κάναμε στο Σαββατοκύριακο που πέρασε. Κάπου πέτυχα την συνταγή σε βίντεο, αλλά λίγο την πείραξα...ως συνήθως...
Τα δοκιμάσαμε, μας άρεσαν, οπότε σας δίνω την συνταγή για να τα δοκιμάσετε κι εσείς!

Πιτάκια με ζύμη από πατάτα, Kalli's blog


Για εμένα, που δεν το έχω με τις ζύμες, τις θεωρώ λίγο μπελαλίδικες, είχε ένα βαθμό δυσκολίας στο να βγει σωστή η ζύμη. Αλλά, αφού τα κατάφερα εγώ, θα τα καταφέρετε κι εσείς! Λοιπόν, πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε...


Για την ζύμη...

600γρ πατάτες βρασμένες
αλάτι, πιπέρι
λάδι (1 κούπα)
ρίγανη
1 αυγό
100γρ τυρί τριμμένο
6γρ baking powder
250γρ αλεύρι (περίπου, όσο χρειαστεί)

Για το γέμισμα...

τυρί σε φέτες
σαλάμι σε φέτες


Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να βράσουμε τις πατάτες. Προσωπικά τις βράζω μαζί με την φλούδα, κι αφού βράσουν τις αφήνω να κρυώσουν για να τις ξεφλουδίσω.
Τις κάνουμε πουρέ. Εδώ προτείνω να χρησιμοποιήσετε πιρούνι κι όχι μίξερ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική και μαλακή ζύμη, χωρίς να μας 'σπάει'. Προτιμήστε να προσθέσετε τελευταίο το αλεύρι για να δείτε πόσο θα χρειαστείτε ακριβώς, πόσο θα δεχθεί το μείγμα για να βγει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι για να μην μας κολλήσει η ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Με την βοήθεια μίας μεγάλης κούπας, κόβουμε στρογγυλά πιτάκια.
Γεμίζουμε το κάθε πιτάκι με τυρί και σαλάμι και κλείνουμε από πάνω με δεύτερο πιτάκι, βρέχοντας λίγο τις άκρες για να κολλήσουν.

Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, σε μέτρια φωτιά.

Οι επιλογές του τυριού και του αλλαντικού είναι καθαρά προσωπικές, με βάση τα δικά σας γούστα. Όπως επίσης, η επιλογή της ρίγανης. Μπορείτε να προσθέσετε μαϊντανό ή να μην βάλετε καθόλου μυρωδικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την γέμιση μόνο φέτα. Ή λουκάνικο και να γίνουν σαν πιροσκί λουκάνικου.

Ζεστά είναι πολύ νόστιμα, αλλά και την επόμενη ημέρα που δοκιμάσαμε ήταν τέλεια!
Θα χαρώ να μου αφήσετε σχόλια ή και φωτογραφίες όταν τα δοκιμάσετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.