Η τέλεια μπεσαμέλ

Πολλές νοικοκυρές καταφεύγουν στα έτοιμα σκευάσματα στιγμής για την παρασκευή της μπεσαμέλ. Κι εγώ κάποιες φορές έχω καταφύγει σε αυτή τη λύση, από θέμα χρόνου. Ωστόσο, η σπιτική μπεσαμέλ δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία και μπορεί να γίνει πιο εύκολα από όσο πιστεύετε! 


Σας δίνω παρακάτω την συνταγή και τον τρόπο που την φτιάχνω, την οποία έμαθα από την γιαγιά μου.


Θα χρειαστούμε:


1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο (χρησιμοποιώ ΝΟΥΝΟΥ)

1 1/2 κουτί νερό (ως μεζούρα υπολογίζουμε το κουτί του γάλακτος)

2 κουταλιές σούπας βούτυρο 

2 αυγά

10 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όχι γεμάτες)

μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι


Διαδικασία: 


Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό και το αλεύρι και με την βοήθεια του αυγοδάρτη το δουλεύουμε να διαλυθεί καλά. Ανάβουμε το μάτι στο δυνατό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στην μπεσαμέλ θέλουμε συνεχή ανακάτεμα και υπομονή. Καθώς ανακατεύουμε θα αρχίσει σιγά σιγά να δένει και να γίνεται μία ελαφριά κρέμα.

Χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το βούτυρο. 

Όσο μένει στο μάτι και ζεσταίνεται, θα δένει και πιο πολύ. 

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε κι αυτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κόψουν. 

Κατεβάζουμε από την φωτιά και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε με τα λαχανικά μας ή το παστίτσιο μας.


Κάποιες φορές, προσθέτω στην μπεσαμέλ λίγο τριμμένο τυρί για έξτρα γεύση. 

Αφήστε μου σχόλια εάν δοκιμάσατε τον τρόπο παρασκευής της μπεσαμέλ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.