Εύκολη σπιτική πίτσα στην στιγμή!

Η φίλη Μαρία κάθε τρις και λίγο θα φτιάξει πίτσα. Μα λέω δε μπορεί να είναι τόσο εύκολο πια και να μην μπορώ να φτιάξω ένα ζυμαράκι κι εγώ! 


Ένα απόγευμα Κυριακής λοιπόν, της ζήτησα την συνταγή. Εύκολη μου λέει, ούτε να περιμένεις να ξεκουραστεί ή να φουσκώσει. Άντε λέω δοκίμασε, το πολύ πολύ να πετάξεις για χιλιοστή φορά υλικά. 

Κι όμως εύκολη!! Όλα τα υλικά μαζί, να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει και να είναι ελαστικό. Ανοίγεις, βάζεις ο,τι τραβάει η όρεξή σου και ψήνεις. 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά 
1 κουταλιά ζάχαρη 
1 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βάζεις πρώτα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και μετά τα υγρά. Ανακατεύεις καλά σαν να ζυμώνεις ψωμί. Στο ζύμωμα χρειάστηκε να συμπληρώσω λίγο ακόμη αλεύρι, περίπου μισή κούπα. Αλλά αυτό θα το δείτε εσείς στο ζύμωμα εάν χρειαστεί. 

Η ζύμη γίνεται ελαστική, ανοίγει εύκολα, μην φανταστείτε ότι κάναμε ζογκλερικά όπως οι experts στην πίτσα! Λάδωσα ένα ταψάκι κι άρχισα να βάζω τα υλικά. Ο,τι είχα εκείνη τη στιγμή. 
Κέτσαπ (τι πιο εύκολο), τυρί καπνιστό τριμμένο (μπόλικο), σαλαμάκι, κι άλλο τυρί τριμμένο από πάνω. 
Είχα βραστά αρακά και καλαμπόκι από μεσημέρι, οπότε έβαλα και μερικές κουταλιές από πάνω. 

Οι επιλογές είναι άπειρες!! Έχουν αρχίσει τα παιδιά και ζητάνε συνδυασμούς. Μόνο γεμιστό στεφάνι με τυρί Φιλαδέλφεια μην μου ζητήσουν 😅

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας. 

That's it. Συγκριτικά με την πίτσα που όλοι παραγγέλνουμε, μου φάνηκε πιο χορταστική! Με δυο κομμάτια εγώ προσωπικά είχα φουσκώσει. 
Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, που κάνεις μπαμ μπαμ που λέμε! 

Θερμοευχαριστώ Μαρία! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.