Οικιακή Βοηθός (mini τηλεοπτική σειρά)

11:17 π.μ.

Maid, όπως είναι ο original τίτλος της mini τηλεοπτικής σειράς, υπήρχε στην λίστα μου από την πρώτη ημέρα που μπήκε στο Netflix... μέχρι που πάτησα το play πριν λίγες ημέρες και αυτό ήταν. Δεν μπορείς να προετοιμαστείς για αυτό που θα δεις...

Οικιακή Βοηθός (mini τηλεοπτική σειρά), Kalli's blog

Ομολογώ πως κάποιες σκηνές με σόκαραν. Δεν ήμουν σίγουρη εάν ήθελα να συνεχίσω να το βλέπω. Δεν είναι ότι περιέχει σκηνές βίαιες. Όμως η ψυχολογική πίεση και ο συνεχής αγώνας που δίνει η Άλεξ, η πρωταγωνίστρια, για να σταθεί στα πόδια της μετά από μία καταπιεστική και κακοποιητική σχέση, είναι τόσο ασφυκτική, που ήταν πολλές οι στιγμές που δεν μπορούσα να αναπνεύσω κι εγώ μαζί της. 

Η νεαρή Άλεξ χωρίς χρήματα, χωρίς στέγη, χωρίς απολύτως τίποτα, και χωρίς κανέναν απολύτως στο πλευρό της, παλεύει με το χάος της γραφειοκρατίας στις δομές βοήθειας φτωχών ανθρώπων της Αμερικής. Αντιμετωπίζει τον κοινωνικό ρατσισμό, την ταξική ανισότητα, την απόρριψη από την οικογένειά της, και σε όλα τα παραπάνω, κρατά τον στόχο της για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη και την ανήλικη κόρη της. Εργάζεται ως καθαρίστρια για ελάχιστα χρήματα. Χρειάστηκε να μετακομίσει πολλές φορές, να περάσει ένα βράδυ στο σταθμό των ferry, να καθαρίσει άπειρες βρωμερές τουαλέτες. Ώσπου αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της, να γίνει συγγραφέας κι εκεί η ζωή της αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. 

Αυτό που μου έμεινε πιο έντονα από την ιστορία της Άλεξ, είναι η αποφασιστικότητά της και το θάρρος της, η θέλησή της για ποιοτική ζωή για εκείνη και την κόρη της, η αξιοθαύμαστη δύναμή της να πει όχι σε όλα όσα την καταπίεζαν και στον φόβο. Η αποτύπωση της πνευματικής και ψυχολογικής κατάστασης μιας γυναίκας σε μια κακοποιητική σχέση, στα πλαίσια μίας κινηματογραφικής ταινίας είναι πραγματικά συγκλονιστική. 

Η Οικιακή Βοηθός έχει συνολικά 10 επεισόδια. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Stephanie Land, Αμερικανίδα συγγραφέας η οποία γράφει κυρίως για την φτώχεια στην Αμερική. 



Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τις Margaret Qualley ως Άλεξ (η οικιακή βοηθός) και Andie MacDowell ως Paula (μαμά της Άλεξ). Καθηλωτικές ερμηνείες και από τις δύο! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.