2022 here we go...

 ...μα πριν καλωσορίσω το νέο έτος κάνω μία ανασκόπηση του προηγούμενου. 

Τι έγινε. Τι δεν έγινε. Τι θα ήθελα να γίνει. 

Και κατέληξα στο ότι το 2021 ήταν ένα ανύπαρκτο έτος.

 


Φυσικά και ήρθε και το ζήσαμε, αλλά ήταν ένας ακόμη χρόνος πανδημίας με επιπλέον πολλές άσχημες ειδήσεις. Οι περισσότεροι πιστεύαμε πως δεν θα είχε συνέχεια και είχαμε ελπίδα πως το 2021 θα ήταν ένα 'φυσιολογικό' έτος. Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, η καθημερινότητα μπήκε σε 'καραντίνα'. Ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Στάσιμη. 


Γενικά, θεωρώ τον εαυτό μου θετικό άνθρωπο, θέλω να βλέπω τα αισιόδοξα όσο μικρά κι αν είναι. Για παράδειγμα, το τέλος του 2021 μας βρήκε όλους μαζί υγιείς στα σπίτια μας, με υπέροχο φαγητό και γλυκά. Παίξαμε, γελάσαμε. Όλες οι ημέρες του έτους, καθημερινά, ήταν μία μικρή αγωνία για το πως θα είμαστε πιο ασφαλής όλοι μας. Σε προσωπικό επίπεδο, έκανα μεγάλη ενδοσκόπηση και έβαζα στόχους κάθε φορά και κάθε ημέρα και ξανά. Πάντα είμαι ένας άνθρωπος που δεν σταματώ να εξελίσσομαι, κοιτάζω την πρακτική μεριά των πραγμάτων. Αλλά... για πολύ καιρό συνέβαινε αυτό, να δίνω βάρος στην πρακτική μεριά, στη λογική, και το συναίσθημα κάπου είχε πάει περίπατο. Οπότε, έβαλα σε 'λειτουργία' τον στόχο για περισσότερο συναίσθημα. Περισσότερη εξωτερίκευση, περισσότερη ισορροπία. 

Για το νέο έτος... το 2022, είναι σίγουρα μία αλλαγή θετική από μόνη της, η αλλαγή στο νούμερο! Ειλικρινά δεν μπορούσα άλλο να βλέπω 2021... 

Στόχους; 

Αυτούς που βάζω κάθε φορά, κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, ανεξάρτητα του τι εποχή έχουμε. Παλαιότερα μπορεί να έβλεπα την πρωτοχρονιά ως ορόσημο, μία στιγμή καθοριστική για ανασκόπηση του πριν και προγραμματισμού του μετά. 

Πλέον η αλλαγή του έτους είναι απλά μία αλλαγή στον αριθμό. Δεν περιμένω την πρωτοχρονιά για να ξεκινήσω νέο project ή νέο στόχο. 

Η ιδανική στιγμή, αν όχι η ιδανική τώρα, είναι ξεκινώντας την προετοιμασία, τον οραματισμό του στόχου και να μην σταματάς ποτέ την εργασία μέχρι να τον πετύχεις. Ακόμη κι η 'παύση' είναι μέρος της διαδικασίας. Ακόμη κι αν δεν καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο εξαντλώντας όλα τα πιθανά σενάρια, να βάζεις άλλον. Απλά δεν πειράζει!

Το "έτοιμη για το 2022" θα μπορούσα να το μεταφράσω ως ό,τι θέλει ας έρθει, και θα το αντιμετωπίσουμε.


Το Little Hope Flags διοργάνωσε το challenge και 
συμμετέχω κι εγώ μέσα από αυτήν την ανάρτηση. 



2 σχόλια:

  1. Μαζί σου με αυτόν τον τρόπο σκέψης! Ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!! Και καλώς σε βρήκα!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.