Ναι ή Όχι στα συσκευασμένα γλυκά

Που οι καιροί που οι παραδοσιακές μαμάδες φτιάχνανε γλυκά με αγνά υλικά και ήταν πεντανόστιμα! Πλέον πέρα από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, όπου μπορούμε να βρούμε έτοιμα υπέροχα γλυκά, στο σούπερ μάρκετ μπορούμε να πάρουμε μία συσκευασία με το γλυκό της προτίμησής μας με τα περισσότερα υλικά μέσα, σιρόπι, ξηρούς καρπούς. Εσείς τα μόνα που βάζετε είναι αυγά, γάλα και βούτυρο και τον χρόνο σας. Αν και γίνονται σε χρόνο γρήγορο! 


Πολλοί δεν είναι υπέρ τέτοιων συσκευασιών, από την άποψη ότι δεν είναι και τα πιο φρέσκα υλικά μέσα. Η αλήθεια είναι όμως μία ευκολία για τα νοικοκυριά που πλέον διαθέτουν ελάχιστο χρόνο ή ακόμη και χρήματα για αγορά γλυκών.

Ζήτησα και την γνώμη του σεφ του σπιτιού. Μιας και τον έχουμε εύκαιρο είναι ο καταλληλότερος για να απαντήσει σε αυτό. Και μας είπε:

"Σίγουρα δεν έχουν τα πιο φρέσκα υλικά μέσα συγκριτικά με το να τα αγοράσεις μόνος σου από μαγαζί για παράδειγμα με βιολογικά προϊόντα. Όμως, η τεχνολογία προχωράει. Για ένα νοικοκυριό είναι μία πολύ καλή λύση, από άποψη χρόνου και οικονομίας."

Η μαμά μου θυμάμαι έφτιαχνε συχνά τέτοια γλυκά και ποτέ δεν έμενε τίποτα! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, είτε σε σοκολατοειδή είτε σε σιροπιαστά!

Αχ τέτοια κάνω πρωί πρωί και άντε μετά να κρατήσω δίαιτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.