Λιμοντσέλο το παραδοσιακό!


Έχει καταντήσει και το κάνω παράδοση κάθε χρόνο να φτιάχνω λιμοντσέλο! Από τότε που ανακάλυψα την παρακάτω συνταγή φτιάχνω και 1 και 2 και 3 μπουκάλια κάθε χρόνο τα οποία μοιράζονται σε συγγενείς και φίλους. Είναι πολύ εύκολη αλλά χρονοβόρα! Το μόνο που θα σας έλεγα είναι ότι αξίζει να το αφήσετε όσο λέει!
Το έχω δοκιμάσει και πιο νωρίς να το βγάλω... αλλά δεν είναι το ίδιο! Ιδού η συνταγή την οποία βρήκα στο site http://www.sintagespareas.gr


Υλικά: 

15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
4 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βουρτσίζουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγει κάθε υπόλοιπο του κεριού που συνήθως τα αλείφουν. (Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ακέρωτα λεμόνια εάν βρούμε).
  2. Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.
  3. Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει).
  4. Βάζουμε σε βάζο τη μία φιάλη vodka προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. (Πρέπει να είναι σε σκοτεινό μέρος)
  5. Οταν περάσει αυτό το διάστημα,διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
  6. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μπουκάλι vodka, κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για ακόμη 40 ημέρες.
  7. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε φιάλες.
  8. Πέρνουμε ένα διαυγές ποτό που πίνεται καλύτερα παγωμένο.

Και όπως έχει πει μία φίλη μου που το δοκίμασε,
"το γνήσιο, παραδοσιακό λιμοντσέλο εάν το βάλεις στην κατάψυξη, δεν γίνεται πάγος!"

Δοκιμάστε το! Θα με θυμηθείτε! Υπέροχο χωνευτικό! Δροσιστικό! Με καλή παρέα κάτω από το φεγγάρι του Καλοκαιριού ...και μη! ;-)

4 σχόλια:

  1. Κρατάω τη συνταγή! Είναι από τα αγαπημένα μου! Καλημέρα, καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φοβερή η συνταγή!! Θα με θυμηθείς!! Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!!! Ήρθα τρέχοντας να σε διαβάσω και παρότι μου μοιάζει αιώνας ο χρόνος που απαιτεί αυτό το υπέροχο ποτό, με έβαλες σε περιέργεια να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω αν τελικά θα βρω χρόνο, αλλά το μικρόβιο μπήκε :) Μπορεί να σε ενοχλήσω ξανά με ερωτήσεις, αν δεν έχεις πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή και την πρόταση. Την αποθηεύω άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το καλό πράγμα θέλει την υπομονή, όπως λέει και ο σοφός λαός! Πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει! Ενόχλησέ με όποτε θες! Καλή παρασκευή!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.