Δικαιολογητικά Σκύλου για Εξωτερικό

12:26 μ.μ.
Η μετακόμιση είναι μεγάλη υπόθεση ... πόσο μάλλον όταν πας σε άλλη χώρα. Σε αυτήν την διαδικασία βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή με την οικογένειά μου. Δυστυχώς, είναι μονόδρομος. Όμως αυτά θα σας τα πω σε άλλη ανάρτηση.

Τώρα, μιας και έπρεπε να μάθω την διαδικασία που αφορά τα κατοικίδια και συγκεκριμένα τον σκυλάκο μας, την μεταφέρω εδώ μήπως -αχρείαστη να είναι- βοηθήσει κάποιον άλλον. 

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον κτηνίατρο που παρακολουθεί την υγεία του σκύλου σας. Εκείνος, θα πρέπει να σας προμηθεύσει με τα κατάλληλα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε για να μεταφέρετε τον σκύλο σας εκτός Ελλάδος. 

σημείωση: σε κάθε χώρα του εξωτερικού ζητούνται διαφορετικά δικαιολογητικά κάθε φορά, τα παρακάτω ισχύουν για την χώρα όπου πάμε εμείς...
επίσης, ένας όρος που υπήρχε να είναι σε καραντίνα το ζώο, πλέον δεν ισχύει, τουλάχιστον για τους σκύλους επαναλαμβάνω που ενδιαφέρει εμάς...


Να τι χρειαζόμαστε εμείς λοιπόν για τον Ρόκυ μας:

1) Βεβαίωση της κτηνιάτρου για την υγεία του σκύλου.

2) Βιβλιάριο με τα εμβόλια που έχει κάνει.

3) Διαβατήριο.


Όλα τα παραπάνω βγαίνουν μέσα σε μία ώρα χοντρικά. Σας τα δίνει όλα ο κτηνίατρός σας. 

Σε περίπτωση που πρέπει να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, θα πρέπει να έχετε κουτί μεταφοράς του σκύλου δικό σας. Επίσης, απαραίτητα, υποχρεωτικά, του δίνετε ηρεμιστικό για να είναι ήρεμο κατά την διάρκεια του ταξιδιού. 

Σε περίπτωση που πρέπει να ταξιδέψετε με ΙΧ, συνιστώ προσωπικά το ηρεμιστικό για να μπορεί να βγάλει το ταξίδι το ζωντανό όσο το δυνατόν με λιγότερη ταλαιπωρία. Φυσικά, πολλές στάσεις και προμήθειες με νερό και τροφή. 


Πάνω από όλα, να υπολογίσετε τι συμφέρει καλύτερα και εσάς αλλά και το ζωντανό με τις λιγότερες δυνατές ταλαιπωρίες.


2 σχόλια:

  1. Σου εύχομαι καλή τύχη και να σας έρθουν όλα βολικά εκεί που θα πάτε!! Πριν 5 1/2 μήνες κάναμε το ίδιο βήμα, οργανωθείτε και ενημερωθείτε όσο καλύτερα μπορείτε πριν φύγετε, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Αν χρειάζεσαι κάτι και μπορώ να σε βοηθήσω, με μεγάλη μου χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα! Σίγουρα οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.