Guest Post - Είμαι Παιδί

Το Guest Post αυτής της εβδομάδας, μας έρχεται από ένα υπέροχο ιστολόγιο που έχει να κάνει με κατασκευές, με παιδιά, με χαρά και δημιουργία! Φυσικά πίσω από το ιστολόγιο είναι μία υπέροχη γυναίκα για εμένα με όρεξη και φαντασία για δημιουργία! Την ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την κατασκευή, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές της, που  μοιράστηκε μαζί μας στο ιστολόγιό μου και της εύχομαι Καλές Γιορτές με πολύ πολύ χρώμα και Αγάπη! Σας παρακινώ να κάνετε κλικ στο ιστολόγιό της για περισσότερες, υπέροχες κατασκευές! Απολαύστε το!





Καλησπέρα σας, ονομάζομαι "Είμαι Παιδί" και το σημερινό post γράφτηκε για το φιλικό ιστολόγιο της Kalli που με τίμησε ιδιαίτερα με την πρόσκληση της να συμμετέχω στη νέα της σελίδα "Guest Post".


To "Είμαι Παιδί", είναι ένα blog για γονείς και παιδιά με πολύ φωτογραφικό υλικό, παρουσιάσεις, κατασκευές, ιδέες και tutorials. Είναι επίσης και ένας φιλικός χώρος, στον οποίο οι αναγνώστες του μπορεί να συμμετέχουν, να σχολιάζουν και να παρουσιάζουν τις δικές του δημιουργίες. Φτιάχνω για τα παιδιά, μαθαίνω από τα παιδιά, ένας συνδυασμός που μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε όλοι, πιο δημιουργικοί και χαρούμενοι.

Καθώς προχωράμε προς την εορταστική περίοδο βλέπω ολοένα και πιο συχνά κοινοποιήσεις με χριστουγεννιάτικες ιδέες, φωτογραφίες, πράγμα που δείχνει πόσο πολύ έχει ανάγκη ο κόσμος το πνεύμα των Χριστουγέννων. 


Πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι και για εμένα τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου, η Πρωτοχρονιά επίσης αν και ποτέ δεν πίστεψα στην ιστορία του ασπρομάλλη γεράκου που κατεβαίνει από την σβηστή καμινάδα και φέρνει δώρα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ξέρω ότι οι γονείς είναι εκείνοι που αγοράζουν ή φτιάχνουν τα δώρα στα παιδιά, πολλές φορές με μεγάλο κόπο, αλλά τιμώ και αγαπώ το όμορφο αυτό έθιμο γιατί ακόμα και έτσι χαρίζει χαμόγελα. Και τα χαμόγελα είναι πολύ σημαντικά στις μέρες μας.


Με αφορμή τα χαμόγελα, θα ήταν μια όμορφη έκπληξη για τα παιδιά να λάβουν ένα γράμμα από τον Άγιο Βασίλη αυτοπροσώπως, ο οποίος τα ρωτάει τι δώρο θέλουν για φέτος.

via (μπορείτε να το εκτυπώσετε δωρεάν)

Είναι σημαντικό, όλοι εσείς οι ενήλικοι να αφιερώνετε χρόνο στα μικρά παιδιά. Να αφήνετε για λίγο τις δουλειές και τα προβλήματα που σας απασχολούν και να παίζετε, να φτιάχνετε και να συζητάτε μαζί τους. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν μια κατασκευή από χαρτί, ένα Χριστουγεννιάτικο δεντράκι  μια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί. Η ιδέα ανήκει στο site της Martha Stewart Crafts


Θα κόψετε 5 κύκλους με διάμετρο 5, 8, 10, 13 και 15 εκατοστά περίπου ο καθένας. Τον κάθε κύκλο τον διπλώνετε στο μισό 4 φορές έτσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία.


Προσεκτικά δημιουργείτε μια τρύπα στη μέση κάθε κύκλου με το καλαμάκι και στη συνέχεια το βγάζετε και το κόβετε στο επιθυμητό ύψος έτσι ώστε το δεντράκι να στέκεται. Μη ξεχάσετε να ξαναπεράσετε τους κύκλους στο καλαμάκι και να τους κολλήσετε καλά. Στολίστε με μια χρυσή  σφαίρα στην κορυφή.

photos via 

Ελπίζω να σας άρεσε η κατασκευή, θα χαρώ πολύ να σας δω στο blogόσπιτο μου και ευχαριστώ την Kalli για την φιλοξενία της :))


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.