Πρώτη συνάντηση γονέων στο Νηπιαγωγείο


Δυστυχώς στον χώρο που στεγάζεται στο νηπιαγωγείο μας είναι διαθέσιμο μόνο ένα δωμάτιο. Δηλαδή, σε ένα δωμάτιο 25 παιδιά θα φάνε, θα ξαπλώσουν, θα παίξουν. Πολύ δύσκολη η οργάνωσή του αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι οι δασκάλες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα ήταν σχετικά με το φαγητό, που λόγο του χώρου δεν μπορεί να μπει κουζίνα για το ζέσταμα των φαγητών. Οπότε θα είχαμε σοβαρό θέμα ειδικά τον Χειμώνα! Η λύση δόθηκε στην πρώτη μας συνάντηση που έγινε με όλους τους γονείς και τις δασκάλες. Η αγορά μικρού φούρνου όπου θα χωράνε μέσα 4 μπολάκια. Ένας μπαμπάς προσφέρθηκε να φτιάξει ένα κουτί ασφαλείας στο τοίχο πάνω από το ψυγείο για να μπει το φουρνάκι μακρυά από τα χεράκια των παιδιών. Εγώ ανέλαβα την αναζήτηση του κατάλληλου μηχανήματος.

Εν ολίγης δημιουργήσαμε έναν άτυπο σύλλογο για να φτιάξουμε κάποια πράγματα στον χώρο των παιδιών και να καλύψουμε ελλείψεις, που θα ωφελήσουν τόσο τα δικά μας φέτος αλλά και του χρόνου τα επόμενα.

Έχουν ήδη πέσει πολλές ιδέες! Το καλό και θετικό είναι ότι όλοι οι γονείς είναι πρόθυμοι και κανείς δεν έφερε αντίρρηση! Πράγμα που μας κάνει όλους να αισθανόμαστε καλά και δεμένοι! Τόσο σαν ομάδα γονέων όσο και παιδιών!

Με την καλή διάθεση, όπως συνηθίζω να λέω, όλα γίνονται και βρίσκονται λύσεις παντού και πάντα! Εύχομαι να συνεχίσει έτσι η σχολική μας χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.