Organise your recipes

Έχει τύχει να θέλω να βρω μία συνταγή και δεν ξέρω που να ψάξω. Στο συρτάτι με τα ατελείωτα χαρτάκια; Στα αποκόμματα περιοδικών; Ή στα βιβλία συνταγών; Οκ το διαδίκτυο δεν το αναφέρω γιατί τον υπολογιστή δεν μπορείς να τον έχεις συνεχώς ανοιχτό. Τουλάχιστον στην περίπτωση την δική μου, εάν δεν έχω κάτι γραπτώς δεν μπορώ!


Πως μπορούμε λοιπόν να οργανώσουμε λίγο καλύτερα το θέμα των συνταγών μας;


Πρώτα από όλα, ξεχωρίζουμε και ταξινομούμε τις συνταγές. Δηλαδή, σε ορεκτικό, κυρίως, και επιδόρπιο. Φυσικά μπορούν να ταξινομηθούν και πιο λεπτομερέστερα, σε σούπα, ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως, επιδόρπιο. Ακόμη και ποτό. Αυτό εξαρτάται θα έλεγα από τις συνταγές που έχετε.
Εγώ προσωπικά τις έχω χωρίσει σε γλυκό και κυρίως. Όπου γλυκό βλέπε ότι έχει να κάνει με ζάχαρη! Όπου κυρίως ότι έχει να κάνει με αλμυρό!

Στην συνέχεια, με λίγη υπομονή, κρατάτε τις συνταγές που έχετε φτιάξει και είναι πετυχημένες. Μπορεί να έχετε κάνει παραλλαγή κάποιας ήδη υπάρχουσας και να είναι καλύτερη στα δικά σας γούστα. Δεν χρειάζεται να κρατάμε όλες τις παραλλαγές. Ίσως την κυρίως και την παραλλαγή που αρμόζει στα δικά μας γούστα.

Θα πρέπει να σκεφτείτε τις σας βολεύει να έχετε για να οργανώσετε τις συνταγές. Στην περίπτωσή μου, μου αρέσει να είναι γραπτώς όλα. Έχω λοιπόν τετράδια τα οποία προσπαθώ να ταιριάζουν σε εμφάνιση. Μπορείτε κάληστα εσείς να χρησιμοποιήσετε ντοσιέ. Ή να κάνετε βιβλιοδεσία δική σας. Να εφαρμόσετε το scrabooking εάν ποιάνουν τα χέρια σας. Οι επιλογές είναι άπειρες πραγματικά.



Στην περίπτωση του ντοσιέ είναι εύκολο να προσθέσεις και να αφαιρέσεις κάτι. Με την βοήθεια των διαφανειών μπορείτε να προστατέψετε τα χαρτιά και τα αποκόμματά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρομους αυτοκόλλητους σελιδοδείκτες για να ταγκάρετε τις πιο αγαπημένες σας συνταγές! 


Φυσικά υπάρχει πάντα η λύση και για τους λάτρεις της τεχνολογίας!

Έχοντας λοιπόν έναν 'μπούσουλα' για να οργανώσουμε και να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες συνταγές, ξεκινάμε την ταξινόμηση. Στην αρχή θα σας πάρει χρόνο σίγουρα. Μετά όμως, κάθε φορά που θα θέλετε να προσθέσετε κάτι, θα είναι πολύ πολύ πιο εύκολο!

Στην οικογένειά μου υπάρχουν συνταγές από την προ-προ-γιαγιά. Κάποιες δεν έχουμε αξιοθεί να τις μεταφέρουμε στο χαρτί και πάνε από στόμα σε στόμα. Βλέπετε Σμυρνιές ... Αξία ανεκτίμητη!

Το βλέπουμε σαν κάτι που μεταφέρετε από γενιά σε γενιά, ένας θησαυρός οικογενειακός που μεγαλώνει γενιά με γενιά και δεν χάνετε! Τώρα ίσως να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά αργότερα οι απόγονοί σας θα το εκτιμήσουν!

Και για να μπω στην πρακτικότητα του θέματος, η ζωή σας στον χώρο της κουζίνας αλλά και του οικογενειακού προγραμματισμού θα πάρει άλλη διάσταση!!

Ελπίζω να σας βοήθησα!!

Φιλιά και ...καλά μαγειρέματα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.