Εξαγωγές στον οδοντίατρο! Εφιάλτης;


Φυσικά οι επισκέψεις στον οδοντίατρο δεν σταματούν ποτέ, είτε προληπτικά είτε όχι. Και η κόρη μου θα έχει, μάλλον, μέλλον!! Από μωρό τα δοντάκια της βγήκαν πολύ αργά, στους 19 μήνες!! Έτσι προχωράνε και οι ρυθμοί της οδοντοφυΐας της... αργά.

Ναι μεν κουνάνε, αλλά δεν βγαίνουν. Την τελευταία φορά στην οδοντίατρο είχαν βγει 2 δοντάκια πίσω από τα νεογιλά, τα οποία δεν λέγανε να φύγουν. Έπρεπε να κάνουμε εξαγωγή. Και πως κάνεις εξαγωγή σε ένα παιδάκι; Σκούρα τα πράγματα ... μου είχαν κοπεί τα πόδια.

Η κα. Κάτια όμως η αγαπημένη οδοντίατρός μας, όπως πάντα έκανε τα "μαγικά της"!!


Μας έκανε παιχνίδια με το εργαλείο που βγάζει αέρα και μας είπε μια ιστορία, ότι από εκεί βγαίνει ένα φαρμακάκι για να κοιμίσει τα δοντάκια! Αλλά για να πιάσει πρέπει να κρατήσουμε τα ματάκια μας κλειστά. Έτσι κι έγινε ...


Εγώ κράτησα τα ματάκια της μικρής κλειστά, η οδοντίατρος έκανε "τα μαγικά" με το μηχάνημα του αέρα για λίγο, το οποίο "μας τσίμπησε" λιγουλάκι αλλά δεν καταλάβαμε τίποτα! Και τελικά τα δοντάκια μας κοιμήθηκαν και μπορέσαμε πολύ πολύ εύκολα να τα βγάλουμε!

Τα άτιμα τα δοντάκια δεν είχαν απορροφήσει καθόλου τις ρίζες... επιπλέον σύνολο έχουμε κάνει 3 εξαγωγές τελικά, 2 την πρώτη φορά και 1 την δεύτερη, δηλαδή 3 δοντάκια νεογιλά τα οποία καλύπταν χώρο για 2 νέα δοντάκια μόνο!! Έτσι και θέλει να βγει το 3ο νέο δοντάκι δεν ξέρω που θα βγει!!

Κι όπως καταλαβαίνετε η ιστορία θα συνεχίσει... αλλά με την βοήθεια και τα μαγικά της κα. Κάτιας δεν φοβόμαστε τίποτα!! Τελικά η αντιμετώπιση της εκάστοτε γιατρού είναι το κλειδί για το πως θα το αντιμετωπίσει και το παιδί!! Σε συνδυασμό και με την ψυχραιμία των γονιών!!

Η μικρή ήταν ενθουσιασμένη, όλο έλεγε για τα απίθανα μαγικά της γλυκιάς οδοντιάτρου, και ανυπομονούσε για την Νεράιδα των δοντιών που θα ερχόταν το βράδυ για τα δοντάκια! Κάτι που φυσικά και έγινε, και μας άφησε ένα νόμισα για κάθε δοντάκι! Πω πω τι χαρά ήταν αυτή!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.