Αποξηραμένα φρούτα! Μια μικρή αλλαγή στην διατροφή μας!

8:33 μ.μ.

Μια και με τα φρούτα δεν έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις, αλλά άψογες με τα γλυκά, κάτι πρέπει να κάνω για να τα ισορροπήσω! Και κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα! Αποξηραμένα φρούτα!


Οκ, μπορεί να μην είναι ότι καλυτερότερο σε σχέση με το φρέσκο, αλλά από το τίποτα σίγουρα είναι κάτι! Μέσα στα δημητριακά με την βρώμη που τρώω υπάρχουν κομματάκια αποξηραμένων φρούτων και μου αρέσουν πάρα πολύ! Πρόσφατα πήραμε λίγα αποξηραμένα σύκα και τα λάτρεψα! Σε αντίθεση με τα φρέσκα σύκα! Όπως επίσης και η παπάγια, οι χουρμάδες, τα βερίκοκα κλπ.

Αφήστε που με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε και τα εποχιακά φρούτα όλο τον χρόνο! Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τα φρέσκα, πάντα καταναλώνοντάς τα στην εποχή τους!

Ευτυχώς στην αγορά κοντά μου υπάρχουν καταστήματα με εξαιρετικής ποιότητας και ποικιλία αποξηραμένων φρούτων. Αλλά, ακόμη καλύτερα είναι τα βιολογικά καταστήματα.

Πάνω λοιπόν σε αυτή μου την αναζήτηση πληροφοριών, βρήκα ένα άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ και σας παραθέτω και ένα κομμάτι του:

"Από την άλλη, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών, απαραίτητων για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Επιπρόσθετα, πολλά αποξηραμένα φρούτα έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, σελήνιο και κάλιο, θρεπτικά συστατικά που έχουν να κάνουν κυρίως με καλύτερη αιματολογική και μυική υγεία και λειτουργία.
Ιδιαίτερα οι σταφίδες συστήνονται συχνά σε άτομα που πάσχουν από αναιμία. Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι τα αποξηραμένα φρούτα είναι μακράν θρεπτικότερα και προτιμότερα σε σχέση με άλλα γλυκίσματα και προϊόντα με αυξημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη."

Μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε και να κάνουμε υπέροχα κέικ και γλυκά, αλλά και στο γιαούρτι, στο γάλα, ακόμη και για σνακ καθημερινό.

Μία μικρή λοιπόν αλλαγή στην διατροφή μας για το νέο έτος!!


5 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου!!! Ευχαριστούμε πολύ!!! http://plektomaniac.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν τα αποξηραμένα φρούτα, αλλά όχι όλα η αλήθεια είναι! Έχω αδυναμία σε σύκα κ δαμάσκηνα :)
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαμάσκηνα καθημερινά πάντα υπάρχουν για όλους, και τελευταία , από σήμερα δηλαδή, προστέθηκαν τα βερίκοκα και τα σύκα. Θα δοκιμάσουμε όμως κι άλλα! Καλημέρα Αθηνά!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.