Γεμιστές πατάτες


Ήταν από τις ημέρες που σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να φτιάξεις λίγο διαφορετικό για να μην είναι τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά και φυσικά να το φάνε και τα πιτσιρίκια!
Εκδοχή πατάτας γεμιστής λοιπόν με βάση τα δικά μας γούστα!


Ιδανικά επιλέγουμε μεγάλες πατάτες. Τις έπλυνα πολύ καλά και τις έβρασα μαζί με την φλούδα μέχρι να κρατάνε λίγο. Τις έβαλα στον φούρνο για μερικά λεπτά ακόμη σε ταψάκι (ή μπορείτε να τις περάσετε από τηγάνι).

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά κόβουμε καπάκι, όπως στην διαδικασία για γεμιστά, προσέχοντας να μην μας σπάσουν. Καλό θα ήταν να μην τις αδειάσετε τελείως. Να αφήσετε τόσο ψαχνό όσο χρειάζεται για να στέκονται οι κουπίτσες μας.
Τοποθετούμε το ψαχνό της πατάτας σε μπολ και με ένα πιρούνι λιώνουμε την πατάτα. Δεν κάνουμε πουρέ, οπότε μερικά κομματάκια να υπάρχουν δεν μας πειράζουν καθόλου. Μην χρησιμοποιήσετε καθόλου multi... θα γίνει πουρές και δεν το θέλουμε.

Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας όπως τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένα αλλαντικά, αυγό, κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά σας αρέσουν.
Γεμίζετε τις άδειες πατάτες που έχουμε κρατήσει με την φλούδα, τις κουπίτσες. Περιχύνουμε με ακόμη λίγη κρέμα γάλακτος και βάζουμε στο φούρνο στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο ακόμη τυρί τριμμένο από πάνω, το οποίο αρχίζει και λιώνει όπως είναι ζεστή η πατάτα, και σερβίρουμε.
Μπορούμε εναλλακτικά να φτιάξουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ και να ανακατέψουμε μέσα στην γέμιση ή και να βάλουμε από πάνω από την γέμιση πριν τις βάλουμε στο φούρνο.
Μπορούμε επίσης, να έχουμε προετοιμάσει βρασμένα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως αρακά και καλαμπόκι, και να προσθέσουμε στην γέμιση.

Αγαπημένα υλικά που ταιριάζουν απαραίτητα σε αυτήν την συνταγή, για εμάς, είναι τα αλλαντικά και τα τυριά! Δοκιμάστε και τα καπνιστά υλικά ...θα είναι γευστικότατο!

Καλή σας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.