Ταρτάκια μήλου


Είχα καιρό πάρει τα έτοιμα στρογγυλά φύλλα σφολιάτας και δεν είχα ακόμη αποφασίσει τι θα τα κάνω ...μέχρι σήμερα που μου ήρθε η ιδέα να κάνω κάτι με μήλα! Μετά το ένα έφερε το άλλο και κατέληξα να κάνω μια ωραία παραλλαγή "ταρτάκια μήλου"! 


Μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω στην κουζίνα, αρκεί να έχω μία βάση πρώτα.
Όσο ξεπάγωναν τα φύλλα σφολιάτας, ετοίμασα τα μήλα. Ψιλόκοψα δύο πράσινα μήλα. Έβαλα σε τηγάνι να ζεσταθεί βούτυρο και έριξα τα μήλα. Άρχισαν να μελώνουν που λέω εγώ και σε αυτό το σημείο έριξα δύο γενναίες κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, λίγη βανίλια και άφησα να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά.
Αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε τριμμένο μπισκότο και ανακατεύεται. Εάν καταφέρετε να αντισταθείτε σε αυτό το σημείο και να μην φάτε όπως είναι το μήλο, τότε προχωρήστε στο επόμενο βήμα!!!
Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Εμείς το αφήσαμε λιτό ...πιστεύω ότι με υπερβολικά πολλά υλικά κάπου μπουκώνει ένα γλυκό και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις γεύσεις. Αλλά ...ανάλογα τα γούστα του κάθε ενός.


Σε κατσαρολίτσα ετοίμασα κρέμα στιγμής γεύση βανίλια, προσθέτοντας στην αναγραφόμενη συνταγή 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Θα σας περισσέψει κρέμα, εάν χρησιμοποιήσετε ένα φακελάκι, οπότε την βάζετε την υπόλοιπη σε μπολάκια για αργότερα.


Μόλις μαλάκωσαν τα φύλλα σφολιάτας, βουτύρωσα τις θήκες muffins και τοποθέτησα τα φύλλα σε κάθε θήκη. Πρόσθεσα από μία κουταλιά της σούπας γεμάτη κρέμα στιγμής βανίλια (μην βάλετε παραπάνω γιατί θα ξεχειλίσει στο ψήσιμο) και από πάνω τα μήλα. Έψησα στον φούρνο στους 160 για περίπου μισή ώρα, μέχρι να γίνει ουσιαστικά η σφολιάτα.
Μόλις κρυώσουν έβαλα λίγη ξυσμένη κουβερτούρα από πάνω. 

Δεν χρειάζεται να σας πω πως ο κάθε ένας από εμάς δεν έφαγε μόνο ένα!! Οι μυρωδιές κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ήταν απίθανες!! Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο!!
Καλή σας όρεξη!!


Υλικά

10 στρογγυλά φύλλα σφολιάτας
2 πράσινα μήλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προτιμήστε καστανή)
1 κουταλάκι κανέλα
1 βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
5 ψιλοκομμένα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
λίγο βούτυρο για τις θήκες muffins
λίγη τριμμένη κουβερτούρα


2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.