"Χαμογελαστά χιονανθρωπάκια"

4:12 μ.μ.
"Χαμογελαστά χιονανθρωπάκια"

Βρισκόμαστε ήδη στον πιο εορταστικό μήνα και οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ξεκινήσει για τα καλά!!! Συγκεκριμένα στο σπίτι μας με πυρετώδης ρυθμούς...
Μέσα σε όλες τις ετοιμασίες λοιπόν, είχα να σκεφτώ και μια απλή κατασκευή που θα προσφέρω ως δωράκι στα μικρά ζουζουνάκια ενός σχολείου!!!
Έτσι στρώθηκα για τα καλά στη δουλειά και αφού έψαξα πολύ (ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ, χοχοχο) κατέληξα σε αυτά τα χαριτωμένα χιονανθρωπάκια, από γλωσσοπίεστρα!




Πάμε λοιπόν να σας δείξω βήμα-βήμα πόσο απλό και εύκολο είναι.....

***************************************

Καταρχήν παίρνουμε τα φαρδιά γλωσσοπίεστρα και τα βάφουμε με άσπρη τέμπερα.


Κολλάμε τα ματάκια... και με έναν μαρκαδόρο (κατά προτίμηση ανεξίτηλο) ζωγραφίζουμε τα φρύδια και το χαμόγελό του. Έπειτα κολλάμε την μυτούλα από τσόχα ή από χαρτόνι.


Με κόκκινη τσόχα ή ύφασμα της αρεσκείας μας, φτιάχνουμε κασκόλ.....


....και σκουφάκι, τα οποία ψαλιδίζουμε στις άκρες για να δώσουν ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα!




Και τέλος κολλάμε κουμπάκια ή ότι άλλο διακοσμητικό μας αρέσει...και...

'ΕΤΟΙΜΟΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!


Μπορείτε αν θέλετε να κολλήσετε στο πίσω μέρος  και ένα μαγνητάκι και να στολίσετε το χαμογελαστό χιονανθρωπάκι σας στο ψυγείο.


Τόσο απλό...τόσο εύκολο...τόσο όμορφο...

Μια κατασκευή που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρούλια σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε μαζί τους μερικές δημιουργικές ώρες!!!!

Τα δικά μας "χαμογελαστά χιονανθρωπάκια" είναι έτοιμα να χαρίσουν χαρά στους μικρούς μας μαθητές!!!!




Ένα από αυτά ήδη ταξίδεψε μέχρι το Ναύπλιο και έδωσε χαρά σε έναν μικρούλη, μέσα από μια υπέροχη ιδέα για ανταλλαγή δώρων!
Το "Junior Secret Santa" που κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να χαρίσει δώρα και χαμόγελα σε πολλά πολλά πιτσιρίκια διαφόρων ηλικιών (ο μικρότερος παραλήπτης δεν έχει καν γεννηθεί και ο μεγαλύτερος είναι 16 ετών).
Συγκεκριμένα (βάση των στατιστικών) 278 δωράκια αντάλλαξαν χέρια... σε όλη την Ελλάδα ,αλλά και το εξωτερικό Σκωτία, Αγγλία, Σουηδία, Κύπρο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντωνία που επιμελήθηκε και οργάνωσε αυτή την ιδέα, που μας έδωσε την ευκαιρία να χαρίσουμε κι εμείς με την σειρά μας χαρά στα παιδάκια μας αυτές τις Άγιες μέρες!!

"Καλές γιορτές"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.