Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

12:35 μ.μ.
Μετά από αρκετές ημέρες, επιτέλους παρουσιάζω το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Αν και στην αρχή είχαμε ξεκινήσει με μεγάλο ενθουσιασμό, στην πορεία δεν του δίναμε και πολύ βάση. Ίσως, όλος ο ενθουσιασμός ήταν στην κατασκευή, μέχρι να ολοκληρωθεί.



Ήταν η πρώτη φορά που το φτιάξαμε και φυσικά έγινε η σχετική αναζήτηση google για να πάρουμε ιδέες και πως να το προσαρμόσουμε στον δικό μας χώρο. Επιπλέον, πως να το κάνουμε πιο οικονομικό! Και bingo! Πέσαμε πάνω σε κατασκευή με πρώτη ύλη το ρολό υγείας!
Το πως θα το προσαρμόσουμε στον χώρο ήταν λίγο δύσκολο... αλλά, θυμήθηκα ότι έχουμε έναν μεγάλο ασπροπίνακα δαπέδου και η συνέχεια ήταν πλέον εύκολη υπόθεση!

Βγάλαμε όλα τα χαρτιά από το ντουλάπι, κόλλες, ψαλίδια, διακοσμητικά, washi tapes, συνδετήρες, μαρκαδόρους και ξεκινήσαμε. Κάθε ρολό έγινε διαφορετικό, με την πινελιά φυσικά των προσωπικών βοηθών μου. Κάποια ρολά ζωγραφίστηκαν, σε κάποια κάναμε κολάζ, σε άλλα βάλαμε washi tapes.

Τα ρολά τα ενώσαμε από την μια μεριά και την κολλήσαμε, ώστε να γίνει σαν θηκούλα. Εδώ χρειαστήκαμε τους συνδετήρες για να συγκρατήσουν τις δυο πλευρές να κολλήσουν καλά.

Στην συνέχεια χρειαστήκαμε ένα μεγάλο χαρτί σαν φόντο. Ξέθαψα, στην κυριολεξία, ένα ξεχασμένο χαρτί περιτυλίγματος και το κόλλησα με white tack πάνω στον ασπροπίνακα. Πάνω εκεί κολλήσαμε όλα τα ρολά, με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ένα δέντρο. Στα κενά που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στα ρολά, κολλήσαμε πράσινες χάρτινες μπαλίτσες. Τριγύρω από αυτό το δέντρο, γράψαμε ευχές, ζωγραφίσαμε αστεράκια.


Όσο για το τι λέγανε τα χαρτάκια μέσα σε κάθε ρολό;
Έβαλα και τους μικρούς βοηθούς μου στο παιχνίδι. Ο κάθε ένας πήρε από μερικά χαρτάκια και έγραψε ό,τι ήθελε χωρίς να γνωρίζει κανείς τι. Οι κανόνες που θέσαμε ήταν να γράψουμε δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε τις ημέρες των εορτών, χωρίς να περιοριστούμε στην ημέρα που αντιστοιχούσε το κάθε χαρτάκι.
Έτσι ...μετά την ολοκλήρωση τις αντίστροφης μέτρησης, είχαμε ...ημέρα πίτσας και ημέρα για σουβλάκι, ημέρα ανάγνωσης βιβλίου, ημέρα καθαριότητας, ημέρα που φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, ημέρα γλυκού (ναι ναι ήταν η αγαπημένη μας), ημέρα που παίζουμε επιτραπέζια, ημέρα βόλτας ...και άλλα τέτοιας παρόμοιας θεματολογίας.
Υπήρξαν και θέματα που δεν μας πολύ άρεσαν όπως ...ημέρα χωρίς τηλεόραση!! Μεγάλη πρόκληση η αλήθεια, αλλά αποδείχθηκε ότι εκείνη την ημέρα κάναμε τα περισσότερα πράγματα!!


Όσες ημέρες έμεινε το ημερολόγιο, έγινε μέρος του χώρου μας. Και όσο πλησιάζουν οι ημέρες για να το αφαιρέσουμε αναρωτιόμαστε τι να το κάνουμε, γιατί δεν μας αρέσει η ιδέα να το πετάξουμε. Ίσως το αμπαλάρουμε προσεκτικά (άγνωστο πως, αν και το βλέπω να πετιέται και να φτιάχνουμε άλλο του χρόνου ...ίσως και όχι) και να το εμφανίσουμε του χρόνου πάλι!

Ήταν κάτι διαφορετικό από όσα κάναμε κάθε χρόνο και σίγουρα δημιουργήσαμε ωραίες αναμνήσεις!


2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.